El BAXI Manresa presenta Rafa Martínez

El santpedorenc compleix el somni de tornar on va començar la seva carrera

Rafa Martínez amb la samarreta que vestirà al BAXI Manresa
Rafa Martínez amb la samarreta que vestirà al BAXI Manresa | Xavier Sucarrats
13 de juliol del 2020
Actualitzat a les 21:04h
En una jornada marcada per una intensa pluja, el BAXI Manresa ha presentat un Rafa Martínez que ha de ser un dels referents de l'equip bagenc la temporada 2020-21. L'acte era obert al públic i hi han assistit una vuitantena de seguidors que han aplaudit Martínez només trepitjar el Nou Congost. La primera fila era reserva per als seus familiars. Els seus pares, Santiago i Angelita, la seva companya Olatz, els seus fills, Paula i Adur, i el seu germà Santi no s'ho han volgut perdre.

El primer en parlar ha estat el president del Bàsquet Manresa, Josep Sàez. El màxim mandatari bagenc ha començat amb bons desitjos a tots els presents en termes de salut i ha recomanat tenir a màxima prudència possible. Sàez ha continuat expressant la joia de presentar un jugador com Martínez, format a la casa i que als darrers anys ha estat un dels millors jugadors de l'ACB. A més, ha remarcat el fet d'haver estat format al Nou Congost. El president ha recordat totes les dificultats i els patiments d'un equip petit per tirar endavant i per això sent orgull per incorporar un jugador que "és dels nostres".

Posteriorment, ha intervingut Jordi Mestres, CEO de BAXI Espanya. L'executiu ha valorat molt positivament la relació amb el Bàsquet Manresa en el tercer any de patrocini. Aquesta temporada és la darrera del contracte signat però atenent les paraules de Mestres no s'ha de descartar que la relació es pugui allargar en el temps. Sobre Martínez ha manifestat que "és un reforç esportiu però també una declaració d'intencions".

Però la intervenció més esperada era la de Martínez. El de Santpedor ha començat agraint la presència tant d'aficionats com de mitjans de comunicació i ha tingut un record pel desaparegut Joan Antoni Lozano. En referència a la pluja que estava caient, Martínez ha recordat aquella frase del periodista que deia "avui plou i segur que guanyarem".

Martínez ha explicat que malgrat tenir 38 anys arriba amb molta il·lusió i promet donar-ho tot. Sobre una possible retirada després de la fase final de l'ACB celebrada a València l'escorta va tenir clar força ràpid que seguiria jugant un any més un cop va comprovar que es trobava bé físicament i que havia gaudit molt jugant. I sobre el rol que li demana Pedro Martínez bàsicament es centra en el màxim esforç dia a dia per fer bons entrenaments. Entrenar bé és el camí per jugar bé i guanyar partits. No jugar a Europa permetrà al BAXI Manresa arribar més fresc als partits del cap de setmana. 


Vídeo: Damià Molina

Finalment, Martínez ha confirmat l'oferta de darrera hora que li va fer Unicaja. "És un equip al que s'ha d'escoltar. Però soc un capgròs i tenia clar que volia tornar a casa", ha comentat el santpedorenc.

L'acte ha acabat amb la presentació de les noves samarretes de cara al proper curs. Pwer cert, Martínez lluirà el número 17. El mateix que duia a València. 
Arxivat a