Es posa en marxa a Manresa un caixer automàtic amb reconeixement facial

CaixaBank habilita un caixer amb aquesta tecnologia a la seva oficina del passeig Pere III

Jaume Masana operant amb el caixer amb reconeixement facial
Jaume Masana operant amb el caixer amb reconeixement facial | CaixaBank
Redacció
13 de juliol del 2020
Actualitzat a la 13:24h
CaixaBank posa en marxa a l'oficina Store Pere III de Manresa el primer caixer automàtic a la Catalunya Central que compta amb tecnologia de reconeixement facial. El sistema és el primer posat en marxa per una entitat financera a nivell mundial per a realitzar reintegraments simplement reconeixent a l'usuari a través de la imatge captada per la càmera del terminal i sense haver d'introduir manualment el seu PIN.

El pla d'expansió té com a objectiu portar aquesta tecnologia a més de 30 oficines Store de tot l'Estat, de forma que totes les comunitats autònomes disposaran com a mínim d'una oficina dotada amb aquest sistema i el parc total de caixers amb reconeixement biomètric de CaixaBank superarà els cent terminals. Actualment, l'entitat presidida per Jordi Gual i que el seu conseller delegat és Gonzalo Gortázar, ja compta amb alguns d'aquests caixers en funcionament a vàries oficines Store de Barcelona, així com també en els centres flagship all in one de Barcelona i València.

Per a Jaume Masana, director territorial de CaixaBank a Catalunya, "la instal·lació d'aquests caixers d'última tecnologia és una mostra més del compromís de CaixaBank amb la Catalunya Central, i amb Manresa en concret, on l'entitat acaba d'inaugurar una oficina Business i un Centre d'Empreses a l'edifici recuperat de Can Jorba".

A més, Masana ha destacat que "en el context actual de la Covid-19, aquest projecte cobra especial rellevància, donat que permet reduir el contacte físic dels clients amb la superfície dels caixers, mesura que se suma a l'ús de les targetes contactless i que contribueix a reforçar la seguretat d'ús dels terminals".

Els clients de CaixaBank que vulguin utilitzar el reconeixement facial en caixers hauran de contactar amb el seu gestor per a realitzar el procés d'alta. No és necessari que siguin clients de l'oficina Store Pere III: poden tenir com a oficina de referència qualsevol altre centre.

A Catalunya també s'han instal·lat caixers amb reconeixement facial a Barcelona, a Girona, Tarragona i Lleida.