Festa Major

La música i l'escena, protagonistes dels primers dies de la Festa Major de Súria

Concerts i microteatre han tornat a les places de la vila

per Redacció , 12 de juliol de 2020 a les 22:20 |
Concert de la Jazz Band de les Escoles Municipals de Música de Súria i de Navàs | AjSú
La música i l'escena han estat protagonistes dels primers dies de la Festa Major de Súria, que es va iniciar dijous passat 9 de juliol. Els actes celebrats fins ara han registrat una bona resposta de públic, tot i celebrar-se amb distància de protecció, obligació de portar mascareta i altres mesures de prevenció anti-Covid.

Per a la majoria de grups musicals participants, la Festa Major de Súria ha estat la represa de l'activitat després d'uns mesos d'aturada a causa del confinament. Un dels motius del manteniment de la celebració era donar suport al món de la cultura davant les dificultats de la situació actual.


La plaça de Sant Joan i el Parc Municipal Macary i Viader s'han convertit en els principals escenaris de la Festa Major d'enguany, en tractar-se d'espais grans que permeten aplicar mesures de distància de protecció.

Les tradicionals matinades i la galejada de trabucaires han estat dues de les primeres activitats d'aquest diumenge 12 de juliol. Posteriorment ha tingut lloc la missa solemne de Festa Major a l'Església Parroquial de Sant Cristòfol.


La Jazz Band de les Escoles Municipals de Música de Súria i de Navàs, juntament amb els músics Guillermo Calliero i Federico Mazanti, va protagonitzar un concert al Parc Municipal, la nit del divendres 10 de juliol. Els alcaldes de Súria, Albert Coberó, i de Navàs, Salvador Busquets, van assistir a aquest acte, juntament amb altres membres de la corporació municipal surienca.

Altres actes celebrats en el Parc Municipal Macary i Viader han estat un vermut musical i un espectacle infantil de la companyia De Parranda.

La plaça de Sant Joan ha acollit concerts nocturns dels grups La Salseta del Poble Sec i Apache, celebrats amb el públic assegut i amb distància de protecció en compliment de les mesures anti-Covid.

Una altra activitat destacada del cap de setmana han estat les sessions de microteatre que van tenir lloc dissabte 11 de juliol en diferents espais del Poble Vell, dins de la programació d'Art en Cicle. D'altra banda, el Rieral del Tordell va acollir dues sessions nocturnes d'autocinema.

Al llarg del cap de setmana també han tingut lloc el Concurs de Pesca 12 Hores, el 19è Campionat Rodamón Slot i el 2n Torneig d'Escacs de Partides Ràpides.

L'organització de la Festa Major és a càrrec de l'Ajuntament de Súria i la Comissió Festa Major, amb la col·laboració de persones i entitats de la vila.

 

Participació