La Festa Major de Súria comença amb una expressió de suport al món de la cultura

L'Ajuntament també fa una crida a seguir les mesures de seguretat

El grup Son de l'Havana, durant la cantada d'havaneres de la Festa Major de Súria
El grup Son de l'Havana, durant la cantada d'havaneres de la Festa Major de Súria | AjSú
Redacció
10 de juliol del 2020
Actualitzat a les 19:37h
La Festa Major de Súria va començar dijous 9 de juliol amb una crida a seguir les mesures de seguretat contra la Covid-19 i una expressió de suport al món de la cultura amb l'organització de concerts i altres actes del programa, que es perllongarà fins al dilluns 13 de juliol.

L'obertura oficial de la Festa Major va anar a càrrec de l'alcalde Albert Coberó i de la regidora d'Ensenyament, Turisme, Participació i Festes, Alba Santamaria, just abans de la cantada d'havaneres que es va desenvolupar al Parc Municipal Macary i Viader.

L'alcalde de Súria va expressar el seu agraïment a la regidoria de Festes, a la comissió Festa Major i a totes les persones i entitats que han fet possible aquesta edició atípica de la Festa Major, més reduïda de l'habitual a causa de l'excepcionalitat de la situació actual.

Albert Coberó va convidar tothom a gaudir de les activitats programades, però tenint "molta cura" perquè "la prioritat absoluta és mantenir-se sans".

Per la seva banda, la regidora de Festes va explicar que una de les raons per mantenir la celebració de la Festa Major, tot i aquest format més reduït, ha estat "apostar perquè la cultura no s'aturi, perquè ja s'ha aturat prou".

Alba Santamaria va fer un esment destacat al Castell de Focs, que enguany canviarà el seu lloc de llançament per intentar que es pugui veure directament des de més domicilis de la vila, amb l'objectiu d'evitar les aglomeracions habituals al centre de la vila.

L'acte d'obertura oficial de la Festa Major es va celebrar amb la presència d'altres membres de la corporació municipal.

Posteriorment hi va tenir lloc una cantada d'havaneres amb el grup Son de l'Havana. Aquest acte va reunir un nombrós públic que va mantenir la distància de seguretat, assegut i portant mascareta.

Tot i celebrar-se a l'aire lliure, prèviament es va delimitar una zona d'entrada i de sortida. D'altra banda, enguany no es va fer el tradicional rom cremat en aplicació de les mesures anti-Covid.

Actes de la diada de Sant Cristòfol i del cap de setmana

La Festa Major ha continuat aquest divendres 10 de juliol, diada de Sant Cristòfol, amb la missa dedicada al patró de la vila i la tradicional benedicció de vehicles al davant de l'Església Parroquial de Sant Cristòfol. A les 20.00 tindrà lloc una nova benedicció de vehicles al davant de l'Església de Santa Bàrbara, al barri de Salipota.

A les 16.00 h s'ha iniciat una sessió de videojocs al Casal de Joves, dins del programa Juliol Jove, que es desenvolupa al llarg de tot el mes.

D'altra banda, fins a aquest divendres 10 de juliol es desenvolupa una nova edició del Camí de Santòfol, una activitat promoguda per establiments del sector de restauració per promoure les seves tapes.
Arxivat a