«Food truck» a la Torre Lluvià amb una programació de caminades, música en directe i tastos de vins

La Fundació Turisme i Fires de Manresa, amb la col·laboració d'Anella Verda i l'Ajuntament de Manresa, impulsa "Vespres a la Lluvià", una nova proposta de dinamització

Exterior de la Torre Lluvià de Manresa on es plantaran les varietats autòctones de vinya
Exterior de la Torre Lluvià de Manresa on es plantaran les varietats autòctones de vinya | Mar Martí
Redacció
10 de juliol del 2020
Actualitzat a les 9:21h
Vespres a la Lluvià és la nova proposta de dinamització de la Torre Lluvià dissenyada per la Fundació Turisme i Fires de Manresa amb la col·laboració d'Anella Verda i l'Ajuntament de Manresa, que tindrà lloc els dies 15, 16, 17, 22, 23, 24, 29, 30 i 31 de juliol, al vespre. Aquests 9 dies hi haurà instal·lada al pati una food truck, rock'n'raola, on es podrà gaudir tan de begudes (refrescos, cerveses artesanes i vins de la DO Pla de Bages), com de gastronomia local (especialistes en hamburgueses ecològiques del Bages, tapes km0 i opcions veganes), i estarà oberta a tothom qui passegi al voltant de la Torre Lluvià, des de les 19 h fins les 22 h.

A banda de la instal·lació de la food truck, la Fundació Turisme i Fires de Manresa ha definit una programació d'activitats durant aquests dies per tal de crear experiències atractives i completes. Cada dimecres (15, 22 i 29 de juliol) hi haurà la caminada guiada per l'Anella Verda que realitza Dinàmic Guies de Muntanya, on a través d'una ruta molt accessible de 5km, guies especialitzats expliquen amb detall l'entorn natural i paisatgístic. Al acabar la visita, s'inclou una beguda a la food truck. Les visites tindran un cost de 7 euros (inclosa la beguda) i per tal de garantir l'aforament (30 persones) és imprescindible la reserva prèvia.

Els dijous (16, 23 i 30), de 20 h a 21 h hi haurà música en directe amb la col·laboració d'Events and Go. El dia 16 hi haurà l'actuació de Bluebell Duet, el dia 23 actuarà el DJ Ivan Garcia i el dia 30 Quarts d'una. En aquest cas, les actuacions musicals seran gratuïtes però hi haurà control d'aforament.

Finalment, els divendres (17, 24 i 31) de 19.30 h a 20.30 h hi haurà tastos de vins de la DO Pla de Bages amb tapes de productes locals. El dia 17, el tast serà a càrrec del Celler Collbaix, amb l'enòleg Josep M. Claret, el dia 24 seran vins de Grau i Grau a càrrec de l'enòleg Jordi Grau, i el dia 31 tast de vins amb Urpina amb l'enòleg Joan Soler. Els tastos tindran un cost de 10 euros (2 vins i 2 tapes) i com en el cas de les caminades estan limitats a 30 persones i cal reservar prèviament.

Aquesta acció, no prevista dins el Pla de Màrqueting Turístic, s'ha definit arran de la nova situació amb la crisis de la covid-19, amb la voluntat d'adaptar els productes turístics a les noves necessitats, al mercat local i donant prioritat als espais oberts i de natura, elements que tenen un gran protagonisme a la campanya Manresa torna a bategar.