Manresa torna a mostrar el seu rostre antifeixista

Unes 150 persones es manifesten contra les agressions del Pont Nou i Collsuspina del passat cap de setmana

La manifestació antifeixista al seu pas pel carrer Guimerà
La manifestació antifeixista al seu pas pel carrer Guimerà | Pere Fontanals
09 de juliol del 2020
Actualitzat a les 23:28h
Unes 150 persones s'han manifestat aquest dijous a la tarda al centre de Manresa arran de la convocatòria de Manresa antifeixista en rebuig a les agressions que es van produir el passat cap de setmana al Pont Nou de Manresa i davant l'ajuntament de Collsuspina.
 

Antifeixistes posant la bandera al pal de la plaça Onze de Setembre. Foto: Pere Fontanals


La marxa ha començat a la plaça Onze de Setembre amb la posada d'una bandera antifeixista al pal on generalment onejava l'estelada amb la tonada de Bella ciao de fons. Entre proclames de "Manresa és antifeixista" o "Manresa serà la tomba del feixisme" la manifestació ha passat pel centre de la ciutat fins a la plaça Major sense cap complicació.


 

Un individu ha insultat els manifestants tot fent la salutació feixista. Foto: Pere Fontanals


L'únic capítol desagradable ha estat quan des d'un balcó d'un primer pis del carrer Guimerà, un home sense samarreta i ple de tatuatges s'ha dedicat a insultar els manifestants mentre feia la salutació feixista amb el braç alçat. La manifestació s'hi ha aturat un moment i ha escridassat l'home, però el capítol s'ha quedat aquí.
 

Els convocants desplegant una pancarta antifeixista a la plaça Europa. Foto: Pere Fontanals


Abans d'arribar a la plaça Major, els organitzadors han desplegat una pancarta antifeixista a la plaça Europa. I ja davant l'ajuntament, han llegit un manifest en el que avisaven de l'auge del feixisme i de la connivència que, segons ells, té amb els cossos policials i amb els Mossos.