L'exalcalde de Navàs, Jaume Casals, renúncia al seu càrrec com a regidor de l'Ajuntament

L'actual regidor de Serveis Financers i Participació per la CUP deixarà el seu lloc a Marina Potrony

Jaume Casals, en una imatge d'arxiu
Jaume Casals, en una imatge d'arxiu | Adrià Costa
Redacció
09 de juliol del 2020
Actualitzat a les 12:51h
L'exalcalde, número 3 de la CUP en les passades eleccions municipal i regidor de Serveis Financers i Participació, Jaume Casals i Ció, ha presentat la seva renúncia a l'acta de regidor de l'Ajuntament de Navàs, que es farà efectiva al proper ple municipal. Ocuparà el seu lloc la Marina Potrony Domènech.

Casals ha estat alcalde de Navàs des del 2011, després d'arribar a un acord de govern amb ERC, i el 2015, amb majoria absoluta de la CUP, va revalidar l'alcaldia. El 2019, tot seguint els límits de mandat estipulats per la CUP, va ocupar el número 3 de la llista per tal de fer un acompanyament als regidors i regidores entrants, i va agafar la regidoria de Serveis Financers i Participació.

En els 9 anys que ha estat alcalde i regidor, Casals va haver d'afrontar els efectes de la crisi econòmica, que sumat al desgavell econòmic dels anteriors equips de govern, va haver de fer front a un deute econòmic important, que s'ha vist reduït a uns nivells molt òptims. La construcció de la via verda cap El Mujal, la compra i reforma del Casal Sant Genís, la rehabilitació de La Pallissa de Castelladral o de l'Escorxador, que esdevindrà un centre enoturístic, a més de les obres de manteniment, la recuperació de la memòria històrica (mitjançant el llibre Silencis o la instal·lació de les plaques Stolpersteine), el reimpuls de les fires de primavera i de tardor, el projecte de sobirania alimentària i energètica o la implantació del servei de recollida porta a prota, han estat algunes de les actuacions que s'han dut a terme sota el seu mandat. 

El seu lloc l'ocuparà la Marina Potrony Domènech, que anava de número 8 a la llista de la CUP, és graduada en Administració i Direcció d'Empresa, té un màster en Economia Social i Solidària, i actualment treballa en l'àmbit de la cooperativa d'habitatge. 

El ple on es farà efectiva la renúncia de Casals serà el proper dilluns 13 de juliol, a les 19.30h, a la Pista del Club d'Avis, per tal de poder garantir la distància de seguretat entre els presents.