El Grec Festival arriba al Kursaal aquest divendres amb «Assedegats» de LaPerla29

«Assedegats» es podrà veure via streaming
«Assedegats» es podrà veure via streaming | Promocional
Redacció
09 de juliol del 2020
Actualitzat a les 12:29h
Aquest divendres, 10 de juliol a les 20 h, es podrà veure a la pantalla de la sala gran del teatre Kursaal en streaming des de la Biblioteca de Catalunya l'obra Assedegats, el darrer muntatge de LaPerla29, estrenat el passat dilluns 6 de juliol amb molt bona acollida en el marc del Grec 2020 Festival de Barcelona i amb la qual ha tornat la programació a la Biblioteca després de l'aturada per la Covid-19.

Amb aquesta iniciativa El Galliner i el teatre Kursaal volen acostar i recuperar el gènere teatral a la ciutat després de mesos d'aturada i, alhora, apostar per explorar noves fórmules d'expressions artístiques que portarà la nova normalitat.

A més del Kursaal de Manresa, l'Atlàntida de Vic, el teatre auditori de Granollers i el teatre de Manacor, a més a més del claustre dels Jardins de Rubió i Lluch del mateix recinte de la Biblioteca de Catalunya, projectaran en streaming una de les funcions que es presentaran entre el 6 i el 17 de juliol d'aquesta obra de Wajdi Mouawad (autor de l'exitosa i punyent Incendis) i Benoît Vermeulen. Dirigida per Oriol Broggi, està interpretada per Guillem Ballart, Sergi Torrecilla i Carla Vilaró i compta amb la col·laboració especial de Clara Segura, Ivan Benet i Xavi Ruano. 

Les invitacions per aquest espectacle estan disponibles per internet i a taquilles, obertes en horari especial, de dimarts a divendres i de les 11h a les 13h. 

Les mesures de seguretat i higiene estaran garantides, i l'espai quedarà reduït al 50% el seu aforament i on, de moment, serà obligatori fer ús de mascareta durant la funció.

Un espectacle en un format diferent

Assedegats, que parla des de l'adolescència amb tres actors molt joves, i es pregunta pel sentit de la vida i per conceptes com la bellesa o l'horror; es presenta en un format diferent. Es tracta d'una obra de teatre composada per diferents monòlegs representats per actors aïllats en què es van sumant records i imatges que van apareixen projectades en pantalles. Una obra en què els actors en directe interactuen amb d'altres gravats prèviament. 

Un muntatge teatral que incorporarà una realització en directe projectada en el mateix escenari i que permetrà veure a l'espectador els actors i al mateix temps la realització audiovisual que l'acosta a un primer pla de l'actor i el lliga amb tots aquells espectadors que estan seguint la funció des d'un altre espai, com serà el cas de Manresa.

Sinopsi Assedegats

Aquell matí, en Murdoch no podia deixar de parlar, li costava trobar sentit a les idees que tenia al cap, volia posar-li paraules a un món que detestava i per això no podia callar. No trobava ni sentit, ni lloc, ni futur i es va llevar amb una necessitat irrefrenable de vomitar verbalment tota la ràbia que havia acumulat. Boon seguia els seus somnis d'adolescència, ser escriptor i fer un treball sobre la bellesa en forma de teatre. Norvège estava tancada des de fa dies a la seva habitació i no volia sortir. 

Quinze anys més tard, Boon, convertit en antropòleg forense, reconeix el cadàver de Murdoch, que havia desaparegut misteriosament, en unes restes trobades al fons del riu Saint Lorent. Això el porta a rememorar la seva adolescència i els seus somnis abandonats. I descobreix que la set insaciable de sentit i bellesa de Murdoch i Norvège els acabaria unint per sempre, de manera sorprenent, traspassant els límits entre la realitat i la ficció. Aquest descobriment dóna un sentit nou a l'existència de Boon. 

Assedegats és una set absoluta. Unes ganes de viure, de ser lliure. Unes ganes de trobar el teu lloc en el món. Una necessitat de viure. Viure les situacions intensament. Una necessitat de que la vida sigui absoluta, una set infinita de coneixements, vivències, passions i descobriments.