La pèrdua de Vicenç Llorens marca el primer ple de l'alcaldia d'Àdria Mazcuñán a Sant Fruitós

El minut de silenci inicial no impedeix que tornin els retrets entre nou govern i oposició

Rosa i targetó amb llaç de dol al lloc que havia d'ocupar Vicenç Llorens
Rosa i targetó amb llaç de dol al lloc que havia d'ocupar Vicenç Llorens | AjSFB
08 de juliol del 2020
Actualitzat a les 21:43h
Una rosa blanca i un llaç negre sobre el seu nom. Una cadira buida a la dreta de l'alcaldessa Àdria Mazcuñán en el seu primer ple ordinari des de la seva investidura. El ple de Sant Fruitós d'aquest dimecres, que havia de ser recordat com el primer del nou govern d'ERC, Junts i el PSC, ha quedat marcat per sempre per la mort, poques hores abans, del regidor de Junts per Sant Fruitós, Vicenç Llorens.

A la porta de l'Ajuntament, abans del ple, una quinzena de membres de la formació, inclosa la seva presidenta comarcal, Ivet Casteño, esperaven per poder entrar a la sessió, però no ha pogut ser. Comptats regidors, tècnics i periodistes, només podien entrar-ne cinc per les mesures de distanciament. La resta s'ha quedat a la plaça seguint la sessió des de la ràdio.

La sessió començava amb un minut de silenci i amb la demanda de l'exalcalde Joan Carles Batanés d'ajornar el ple al proper dilluns en senyal de dol. Una petició que ha estat rebutjada per Mazcuñán, que ha assegurat que segons l'ordenament, un ple ordinari només es pot ajornar per causa major i que, a sobre, "en Vicenç hauria volgut que continuéssim endavant".
 

El ple de Sant Fruitós a peu dret durant el minut de silenci. Foto: Pere Fontanals


Els regidors, un a un, han tingut paraules en memòria al regidor traspassat. Els regidors de les tres formacions del govern han destacat la seva noblesa i bonhomia, així com el seu compromís amb Sant Fruitós. L'alcaldessa s'ha compromès a "fer honor del que havíem parlat per al poble". El seu company al partit, Felip Echarri, ha volgut posar sobre la taula el seu esperit de lluita, treballant tot i la malaltia. Els regidors de Gent fent Poble s'han limitat a donar el condol a familiars i amics.

Pel que fa a la resta de la sessió, ha seguit la tendència de retrets entre la nova oposició i el nou govern, o entre l'antic govern i el nou. En fins a quatre decrets Joan Carles Batanés ha volgut assenyalar que el nou govern segueix les polítiques de Gent fent Poble. Més endavant, en la modificació dels representants de la comissió de la covid-19, nova enganxada. Batanés ha demanat que Gent fent Poble hi tingués dos representants, però per fer-ho ha comparat la situació actual amb l'anterior, quan eren al govern. Mazcuñán li ha ventat que dient que volien ser dos en comptes d'un, n'hi havia prou.

Per acabar, en el torn de precs i preguntes, Gent fent Poble ha dirigit tres preguntes al nou govern, que han tornat a generar retrets entre dos bàndols, sembla que irreconciliables.