Patrimoni

Les Vesprades Mil·lenàries donaran a conèixer els orígens de la Seu

Les visites formen part del programa d'actes de la celebració del Mil·lenari de la redotació del temple

per Redacció , 8 de juliol de 2020 a les 12:12 |
La basílica Santa Maria de la Seu proposa cinc visites guiades per conèixer els orígens romànics del temple i de la ciutat. Es tracta d'unes visites molt especials, ja que es duran a terme a porta tancada, en un ambient íntim, amb grups reduïts i s'accedirà a un espai de visita nou. Les visites formen part del programa d'actes de la celebració del Mil·lenari de la redotació del temple. Les visites es faran el 16, 17, 22, 23 i 24 de juliol a 2/4 de 8 del vespre.

El recorregut començarà a l'Espai Oliba (l'actual sota claustre romànic, que s'inaugurarà el dimecres 15 de juliol) on es contextualitzarà l'església de Santa Maria, situada en un punt clau de la geografia i entorn a la qual es va començar a erigir la ciutat de Manresa. Seguidament, s'accedirà a la primera coberta de la basílica des d'on es podrà gaudir d'unes vistes privilegiades de la ciutat durant el crepuscle vespertí. L'ascens permetrà veure la basílica des d'una altra perspectiva, admirant-ne l'entorn i podent observar des de ben a prop les característiques del gòtic català que han erigit la Seu de Manresa com un dels exemples més representatius d'aquest estil. 


Els anys 2018 i 2019, des de la basílica es van organitzar les Vesprades d'estiu a la Seu amb una acollida per part dels visitants molt positiva. Enguany, s'ha modificat el recorregut per donar a conèixer l'Espai Oliba i, així, ampliar la mirada de tots els manresans i visitants d'altres poblacions sobre els orígens romànics de la Seu i la rellevància de la visita que el Bisbe Oliba va fer a la ciutat el dia 15 de juliol de l'any 1020. 

Els dies 22 i 23 de juliol, les Vesprades Mil·lenàries seran una prèvia dels concerts del cicle Sons del camí que se celebraran a l'interior del temple. Dimecres 22 de juliol, Ferran Palau actuarà a la basílica i el dijous 23 ho farà el cantautor solsoní Roger Mas. El recorregut de visita finalitzarà just a temps perquè tots els qui ho vulguin puguin assistir als concerts i, així, gaudir d'una jornada de patrimoni i música d'allò més enriquidora. 


Preus i reserves

Per inscriure's a les visites Vesprades Mil·lenàries, cal reservar plaça trucant al 93.872.15.12 o bé enviant un email a gestio@seudemanresa.cat. El preu és de 6€/persona, menors de 14 anys, gratis. 

Per motius de seguretat sanitària tots els visitants hauran de portar mascareta durant el recorregut. 

 

Participació