Portar mascareta serà obligatori en tot moment a Catalunya a partir de dijous

Aquest dimecres ho aprovarà el Procicat, segons ha anunciat el president Quim Torra al Parlament

Un home amb mascareta al metro de Barcelona.
Un home amb mascareta al metro de Barcelona. | Adrià Costa
Joan Serra Carné / Oriol March
08 de juliol del 2020
L'endemà del debat parlamentari sobre la gestió del Govern a les residències durant la fase crítica del coronavirus, el president de la Generalitat, Quim Torra, s'ha sotmès a la sessió de control a la cambra, marcada encara per la pandèmia. En aquest sentit, Torra ha anunciat que a partir de demà, dijous 9 de juliol, serà obligatori portar mascareta en tot moment, encara que es pugui mantenir la distància social. Ho aprovarà al llarg del dia d'avui el Procicat, que també detallarà si hi ha excepcions depenent de la situació. L'objectiu és frenar els contagis i posar fre al "relaxament" que l'executiu veu en part de la ciutadania.

La mesura arriba en plena crisi pel brot al Segrià, que ha obligat al confinament perimetral  i amenaça amb haver de fer-lo també domiciliari per frenar els contagis. "Si els experts ens ho recomanen, ho farem", ha assenyalat Torra en resposta a Miquel Iceta, primer secretari del PSC. Durant la sessió de control als consellers, tant els socialistes com el PP han estat crítics amb el paper de la consellera de Salut, Alba Vergés, que ha defensat que ja s'estaven rastrejant contactes a Lleida abans que proliferessin els positius.

 


Les dues primeres preguntes, de la CUP i Catalunya en Comú Podem, han estat crítiques amb el rol del Govern en relació a la situació dels temporers a Lleida. "Ens neguem a criminalitzar la pagesia i els temporers. Aquesta no és la causa de tot el que està passant allà. Aquest missatge el vull deixar clar des de bon inici del debat", ha ressaltat Torra en resposta tant a Natàlia Sànchez, diputada anticapitalista, i Jéssica Albiach, cap de files dels comuns al Parlament, que també han reclamat explicacions al president sobre el rastreig de contactes de les persones que donen positiu per coronavirus.