Bages i Moianès acumulen 59 nous positius de coronavirus en el que portem de juliol

Més de la meitat s'han detectat a les ABS de Manresa

Hospital Sant Joan de Déu de Manresa
Hospital Sant Joan de Déu de Manresa | Pere Fontanals
07 de juliol del 2020
Actualitzat a les 21:59h
En els primers sis dies del mes de juliol les Àrees Bàsiques de Salut del Bages i el Moianès han detectat 59 casos positius de coronavirus, segons les dades de Salut, tot i que la immensa majoria només han requerit aïllament i els casos que han hagut de fer ingrés hospitalari han estat puntuals. Ho demostra el fet que aquest dimarts hi ha set pacients covid-19 a l'hospital Sant Joan de Déu, una xifra similar a la de les darreres setmanes.

D'aquests 59 nous positius, 3 són del Moianès i 56 del Bages, i 29 són homes i 30 són dones. Aquesta estadística incorpora només resultats de proves PCS que són les úniques que es poden vincular al dia del resultat, ja que els tests ràpids o per Elisa poden distorsionar el dia de resultat.

Per poblacions, les ABS de Manresa acumulen 31 nous positius, Artés n'acumula 6, igual que Sant Vicenç de Castellet; Navàs / Balsareny, Sant Fruitós de Bages i, com hem dit abans, Moià, n'acumulen 3 cada una; Cardona, Montserrat i Sallent, 2 cada una, i finalment, Sant Joan de Vilatorrada, 1.

Aquestes dades representen un lleuger creixement respecte de les darreres setmanes que podria ser atribuïble a l'arribada de l'estiu i a la revetlla de Sant Joan, segons assenyalen amb la boca petita responsables sanitaris.