L'Ajuntament de Manresa engega un viver per emprenedoria artesana i comercial amb lloguers assequibles

Els contractes es faran per tres anys a un preu de 81,90 euros al mes

Les regidores Claudina Relat i Núria Masgrau en el local
Les regidores Claudina Relat i Núria Masgrau en el local | AjM
Redacció
07 de juliol del 2020
Actualitzat a les 14:54h
L'Ajuntament de Manresa ha posat en marxa un viver destinat a l'emprenedoria artesana i comercial amb l'objectiu d'activar nova activitat comercial. L'espai està ubicat en un local de 96 metres quadrats a la Muralla del Carme, a l'entrada de la plaça Puigmercadal, i disposa de tres zones perquè tres persones puguin iniciar la venda al detall dels seus productes. L'espai compta amb aparador i magatzem. Els contractes d'arrendament són per una durada de tres anys, prorrogable per dos més, a un preu de lloguer de 81,90 euros al mes sense IVA. Entre d'altres, el preu inclou el subministrament de llum i aigua, telèfon i assegurança. Les sol·licituds es poden lliurar fins el 16 de juliol al Cedem o per correu electrònic a cedem@ajmanresa.cat.

En un comunicat, el consistori explica que al viver s'hi podrà allotjar qualsevol activitat comercial, llevat de les agroalimentàries. Caldrà desenvolupar un projecte empresarial que impliqui la creació d'una nova empresa o la consolidació d'una de recent. També s'hi poden acollir empreses que no hagin fet venda al detall en els darrers cinc anys en un local comercial. Els sol·licitants també hauran de disposar d'un pla d'empresa i caldrà que comercialitzin algun producte que, total o parcialment, estigui elaborat o manipulat al Bages, o bé que vulguin desenvolupar una activitat comercial o d'artesania relacionada amb algun producte del qual no hi hagi oferta a Manresa.

El consistori és conscient de la dificultat per encetar una nova activitat comercial, ja que molts locals comercials tenen preus difícils d'assumir per una persona emprenedora. De la seva banda, la regidora del Centre Històric, Claudina Relat, ha assenyalat que el viver es troba "a les portes del Centre Històric", en un emplaçament que s’ha anat transformant en "un espai de vida" amb la remodelació del Mercat Puigmercadal, l’obertura d’un local de restauració amb terrassa i amb la pròxima obertura del supermercat cooperatiu SuperCoop.