LGTBI

L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ofereix recursos en el marc del Dia de l'Orgull LGTBI

Ha programat un contacontes i un concurs de dibuix per als infants i dos tallers per als joves

per Redacció , 7 de juliol de 2020 a les 09:08 |
En el marc del dia de l'Orgull LGTBIQ+ que es va celebrar el passat 28 de juny, l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha programat una oferta variada d'activitats per tal de sensibilitzar a infants i joves sobre les relacions igualitàries.

Les famílies amb infants d'entre 3 i 11 anys poden escoltar el conte “Cua de Sirena” de la mà d'Alba Barbé i Sara Carro. Aquesta història permet treballar algunes creences i estereotips sexistes i LGTBI-fòbics amb la mainada. Al finalitzar l'activitat els infants poden participar en un concurs de dibuix. Aquest conte es pot visualitzar fins el 12 de juliol a través d'aquest enllaç.


Pel públic adolescent s'han programat dos tallers: un a l'entorn de la música TRAP i un altre en l'àmbit dels videojocs.

El primer dels tallers en línia, "aTRAPant masclismes i actituds LGTBI-fòbiques" farà reflexionar sobre els estils musicals que s'identifiquen com a propis i que creen representacions socials en quant a valors culturals i actituds davant els masclismes i l'LGTBI-fòbia. Es reflexionarà sobre la història de la música, des dels anys 80 fins a l'actualitat i de quina manera la perspectiva de gènere i de la diversitat sexual hi han estat presents. Els taller es durà a terme el dia 8 de juliol de 16.00h a 17.30h i els dies 13, 14 i 15 juliol, d'11.00h a 12.30h a través de la plataforma Zoom.


La segona de les propostes es el taller "Pensa, conta i lluita" on s'abordarà de forma integral, crítica i lúdica la diversitat sexual i afectiva en el context virtual i en el món dels videojocs.  L'activitat començarà en pensar sobre el cos-avatar, o com construïm la nostra identitat en els espais immersius, per acabar reflexionant i creant històries interactives a l'estil dels videojocs, a través de la plataforma Twine. Aquesta proposta es realitzarà els 9 i 10 de juliol de 10 a 13h i els dies 13 i 14 de 15.30 a 18.30h.

Els joves interessats en participar en aquests tallers, organitzats per la Diputació de Barcelona, poden apuntar-se a través d'aquest enllaç.

 

Participació