La Festa del Carrer de Viserta, a Monistrol, aposta per un programa adaptat a la covid-19

Els actes tindran lloc aquest cap de setmana entre mesures per evitar la propagació del coronavirus

El ball dels gegants de Viserta tindrà lloc dins de l'església aquest 2020
El ball dels gegants de Viserta tindrà lloc dins de l'església aquest 2020 | AjMdM
Redacció
07 de juliol del 2020
Actualitzat a les 9:02h
L'organització de la Festa del Carrer de Viserta, a Monistrol de Montserrat, no han volgut que el coronavirus els espatlli una convocatòria que es repeteix des de 1834 i han adaptat el programa a la nova realitat, evitant el contacte entre els participants i els actes massius.

Així, aquest 2020, els jocs infantils es transformaran en un espectacle de titelles per limitar el contacte entre els infants i el ball de revetlla es convertirà en un concert de revetlla, amb tothom assegut. Una altra de les activitats afectades serà la tradicional trobada de gegants s'ha suspès, ja que només els gegantes ja aplegarien unes 300 persones.

Tot i així, els més encuriosits encara podran veure els gegants de Viserta en la cercavila de diumenge al matí, la passada, fins a l'església per anar a beneir el pa, on tembé hi haurà els quatrers. A la tarda, a més, els gegants ballaran a dins del temple i les gegantes faran l'entrega de rams.

Els actes religiosos de Corpus es continuaran celebrant com en edicions anteriors amb el compliment de totes les mesures de seguretat obligades per la pandèmia. L'organització disposarà de la separació física i de totes les normes en tots els actes.