Francesc Selga és el nou president del Rotary Club de Manresa-Bages

El relleu en la presidència va tenir lloc aquest divendres en una lluïda 31a Festa de Canvi de Junta

Francesc Selga i Albert Blancafort
Francesc Selga i Albert Blancafort | RCMB
Redacció
06 de juliol del 2020
Actualitzat a les 21:07h
Francesc Selga Calvet és el nou president del Rotary Club de Manresa-Bages. El relleu en la presidència de l'entitat va tenir lloc divendres en el decurs de la 31a Festa de Canvi de Junta, que tot i que va estar marcada per les mesures de seguretat a causa de la covid-19, va ser una vetllada molt lluïda i agradable que es va celebrar a Cal Miliu de Rajadell. La nova junta incorpora també Albert Blancafort, Maite Romero, Montserrat Clop i Pere Massanés.

El nou president, que ha agafat el relleu a Albert Blancafort, és un empresari de Rajadell del sector elèctric, dedicat a la producció d'energia elèctrica amb fonts renovables, sobretot hidroelèctrica i fotovoltaica. Entoma la direcció del Rotary Club de Manresa-Bages en un moment de crisi global i d'incertesa per la pandèmia de la covid-19, fet que condicionarà les accions de l'entitat durant el pròxim any. L'objectiu del nou president és donar continuïtat als projectes que ja té en marxa el Rotary i, a la vegada, col·laborar en les iniciatives que sorgeixin per atenuar els efectes socials i econòmics de l'emergència sanitària. La prioritat seran les accions de proximitat, és a dir, les que impactin de forma més directa en el territori.

El Rotary Club Manresa-Bages forma part de Rotary International, organització implantada arreu del món que promou diferents campanyes humanitàries entre les quals destaca la de la lluita contra la poliomielitis. L'entitat té projectes i accions consolidades i amb un clar compromís amb el territori, com són el Premi Protagonistes del Demà: Doctor Carles Garriga i la Gala i el Premi Simeó Selga.

Enguany ha col·laborat amb diverses iniciatives per contribuir a pal·liar la crisi de la covid-19. En aquest sentit, ha participat tant en el projecte Alimenta Acció x Manresa com en el reconeixement que Fòrum Catalunya Central ha fet als professionals de la salut del territori. També s'ha sumat a la campanya #joemcorono amb una donació de 9.250 euros a l'equip de metges i investigadors de la Fundació Lluita contra la Sida, IrsiCaixa i l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, que està liderat pels doctors Oriol Mitjà i Bonaventura Clotet i que està investigant sobre la malaltia.