El carril bici es deixa veure en el passeig Pere III, entre plaça de l'Institut i Crist Rei

Redacció
29 de desembre del 2010
Els treballs de senyalització del nou itinerari ciclista que connectarà el Parc de l'Agulla amb la zona esportiva del Congost, entren en la part més cèntrica de Manresa. El tram entre la plaça de l'Institut i Crist Rei és dels que l'itinerari pren la forma de carril bici. Està senyalitzat en calçada i protegit amb separadors intermitents i reflectants.

Paral·lelament s'està completant la senyalització horitzontal i vertical en tota la resta de l'itinerari. Es preveu que a finals de gener es completi la col·locació de separadors. A partir d'aquest moment, només caldrà realitzar els rebaixos d'algunes voreres i altres intervencions d'obra civil. Tota la programació de treballs està pensada per poder disposar de tot l'itinerari coincidint amb les festes de la Llum.

Recodem que aquesta actuació suposarà crear un itinerari per a bicicletes que serà de diferents tipus en funció de les possibilitats de cada tram. Hi haurà trams de carril bici, trams de camí natural, trams de senyalització en vorera i trams de convivència amb la resta de la circulació rodada.

L'objectiu és reforçar l'ús lúdic de la bicicleta per anar als principals espais de lleure exteriors de la ciutat (Parc de l'Agulla i Congost) però, al mateix temps, també crear una circulació pel mig de la ciutat que compleixi funcions de mobilitat quotidiana.

Formes diferents de protecció de la circulació amb bici:
  • Carril bici en calçada: carretera de Santpedor (tram Ca la Rodona); Pere Vilella; Bernat de Cabrera; Súria; Primer de Maig; ps. Pere III (tram Multicinemes Atlàntida); Jaume I; Muralla St. Francesc, i carretera Sant Joan.
  • Carril bici en vorera: Bernat de Cabrera; Bertran de Castellbell; Abat Oliva; Font del Gat; ps. Pere III (entre Primer de Maig i Pl. Institut), i plaça Institut. Fora d'aquest itinerari també n'hi ha a l'avinguda Universitària, carrer Concòrdia i a l'avinguda Francesc Macià.
  • Convivència amb vehicles amb regulació "Zona 30":, els vehicles han de circular lent i respectant al biciclista: Jaume I; Era d'en Coma, i Baixada Reforma.
  • Convivència amb vianants, senyalitzant l'itinerari en els carrers de vianants: passeig Pere III (entre Guimerà i Muralla); plaça Clavé; Magraner; Urgell; Born; Alfons XII, i plaça Reforma.
  • Camins en espais naturals: senyalitzant l'itinerari en el camí de l'Aigua, Can Font i passeig del Riu
Dades
Aquest nou itinerari, de 8.2 km de llargada, permetrà als ciclistes apropar-se a:
  • Parcs: Parc de l'Agulla; Parc de Can Font; Parc de Puigterrà, i el Parc Riu verd
  • Estacions de tren: RENFE i FGC (Primer de Maig)
  • Zones esportives: El Congost i Gimnàstic
  • Estudiants: Campus universitari; IES Lacetània; IES Lluís de Peguera; CEIP Bages; CEIP Renaixença; Escola Vedruna; Joviat; Col·legi Ave Maria i Conservatori de Música
  • Lleure: Biblioteca del Casino; Teatre Kursaal, i Teatre Conservatori