El fill menor de la víctima de l'homicidi del Pont de Vilomara va presenciar els fets

La jutge decreta l'ingrés en un centre penitenciari amb unitat psiquiàtrica sense fiança per l'acusada de matar la seva cosina

Habitatge on va tenir lloc l'homicidi
Habitatge on va tenir lloc l'homicidi | Pere Fontanals
Redacció
06 de juliol del 2020
Actualitzat a les 20:34h
La magistrada del jutjat d'instrucció 2 de Manresa ha decretat presó provisional, comunicada i sense fiança, per a l'acusada de matar a la seva cosina, dijous passat, al Pont de Vilomara. La jutge li atribueix un presumpte delicte d'homicidi. Suggereix, però, l'ingrés en un centre penitenciari que disposi d'una unitat psiquiàtrica adequada per a poder-la atendre. En la seva declaració la presumpta autora, que estava vivint temporalment a l'habitatge de la víctima amb els seus dos fills, ha manifestat davant la jutge que no recordava res de l'ocorregut.

Segons recull la interlocutòria, l'acusada vivia temporalment amb la víctima i els seus dos fills, al Pont de Vilomara. Dijous, a 2/4 de 9 del matí, quan estava dormint la víctima i amb el fill menor d'aquesta a la casa, s'hauria dirigit a l'habitació on dormia i l'hi hauria clavat diverses ganivetades, més de 12 segons l'informe forense, a la zona del coll, cara, esquena i espatlles. La dona hauria mort al moment a causa de les lesions.

L'acusada, afegeix el text, va ser detinguda pels Mossos, minuts després de rebre l'avís, en una zona propera a la casa. Segons la interlocutòria, tenia restes de sang a la roba i a les mans i, aparentment, es trobava en un estat de xoc emocional, sense poder explicar com havia arribat al lloc, perquè tenia sang o què havia passat.

El fill menor va presenciar els fets

Segons recull l'atestat policial, el fill menor d'edat de la víctima va presenciar els fets. A causa de l'estat emocional en el qual es troba, la jutge, però, ha considerat "prudent" que sigui l'Equip d'Assessorament Tècnic Civil en l'Àmbit de Família qui es faci càrrec de la seva declaració. El menor, però, hauria manifestat als Mossos que va escoltar com la seva mare cridava "ajuda", que va sortir de l'habitació i va veure a l'acusada atacant-la, motiu pel qual va sortir a demanar ajuda als veïns.

Una veïna ha ratificat, davant la jutge, la versió del menor. Segons ha dit, el va escoltar demanant auxili i va sortir al balcó. El menor li hauria dit que havien apunyalat a la seva mare i que havia trucat al 112. El menor també hauria anat a demanar auxili a uns altres veïns:

Segons la forense encarregada de l'aixecament del cadàver, hi havia taques de sang al llit de l'habitació i a la zona de l'entrada, on es trobava la víctima.

Declaració posposada

L'acusada no ha passat a disposició judicial fins aquest dilluns, a l'espera de la valoració psiquiàtrica. En un primer informe previ psiquiàtric, realitzat pel metge forense de guàrdia a la detinguda, el mateix dia 2, aquest va determinar un possible estat de xoc. Dos dies després, un segon metge va considerar que no es trobava "estable" per a declarar i no ha estat fins a aquest dilluns que ha estat possible que passés a disposició judicial.

En la interlocutòria la jutge considera que hi ha suficients indicis criminals per a atribuir a l'acusada un presumpte delicte d'homicidi i/o assassinat. Ha decretat la presó sense fiança per la gravetat dels fets i, alhora, recull a la interlocutòria, pel risc de fugida. I és que l'acusada, afegeix, és nacional de Colòmbia i no tindria més familiars aquí. A més, segons l'atestat policial, es troba en situació administrativa irregular. No obstant això, la jutge suggereix l'ingrés en un centre penitenciari "que disposi d'una unitat psiquiàtrica adequada per a poder-la atendre".