«Ciència en família», un nou programa d'activitats del Parc de la Sèquia

El programa combinarà trobades virtuals amb esmorzars científics en format presencial

Can Font
Can Font | Joa-Antoni Closes
Redacció
06 de juliol del 2020
Actualitzat a les 16:50h
El Parc de la Sèquia engega un nou programa d'activitats amb dos objectius, per una banda, difondre la importància de l'aigua, i en conseqüència, la importància de preservar aquest recurs tant preuat. I, per l'altra, difondre la ciència entre el públic familiar des d'una perspectiva vivencial i propera a la seva vida quotidiana.

Les activitats programades estan pensades per a un públic familiar amb infants d'entre 6 i 12 anys, edats adients per poder entendre alguns conceptes científics amb una mica més de complexitat. Les activitats estan orientades a tota la família, nucli on és important tractar la consciència ambiental i en aquesta cas, la de l'aigua en particular.

Quines activitats ja hi ha programades?

La primera activitat es portarà a terme aquest dimecres 8 de juliol a les 11h, i serà una sessió online sobre les propietats de l'aigua, amb en Marc Boada titulada L'aigua, un compost flipant!. En Marc Boada és un divulgador científic, experimentador i conferenciant que, entre moltes altres tasques de divulgació científica, va assessorar i presentar el programa Quèquicom de TV3 i canal 33, i que actualment, dirigeix l'Associació Pèndulum per la difusió del coneixement científic. L'activitat té un cost de 5 euros per família.

També comptem amb la col·laboració d'en Joan Anton Català que ha elaborat un clip anomenat La procedència de l'aigua que tenim al nostre planeta, la Terra. Aquest clip es farà públic a les xarxes socials del Parc de la Sèquia properament. Joan Anton Català és químic, astrònom i divulgador científic, habitualment col·labora amb diferents mitjans de comunicació, actualment disposa d'una secció setmanal al programa El Suplement de Catalunya Ràdio, anomenada La Terra és plana.

La segona activitat serà el diumenge 19 de juliol de 10.30h a 13h, al Centre de l'Aigua de Can Font, un esmorzar científic. Consistirà en un matí experimental amb una introducció en forma de xerrada amb experiments sorprenents sobre l'aigua, una pausa per esmorzar i una part d'experiments manipulatius per a les famílies. Aquest esmorzar també es portarà a terme de la mà d'en Marc Boada.

Posteriorment, al setembre, es realitzaran altres esmorzars científics vinculats sempre a l'aigua, com una activitat per conèixer la importància de l'aigua per als éssers vius i del paper d'aquests com a biondicadors, en concret els macroinvertebrats, que ens permeten saber la qualitat de l'aigua dels rius o rieres.

Per poder participar a les activitats cal inscriure's-hi a través de la pàgina web www.parcdelasequia.cat. Les places són limitades.