Súria iniciarà el 9 de juliol una Festa Major més austera i reduïda

L'alcalde explica que s'ha tirat endavant llegint "l'ànim i l'expressió de la majoria de ciutadans"

Imatge d'arxiu de la Festa Major de Súria
Imatge d'arxiu de la Festa Major de Súria | AjSú
Redacció
05 de juliol del 2020
Actualitzat a les 9:24h
Súria iniciarà el 9 de juliol una Festa Major "excepcional", segons ha dit l'alcalde en la seva salutació de festa, una festa que serà més austera i reduïda del que és habitual. Malgrat tot, l'Ajuntament ha decidit tirar-la endavant després de llegir "l'ànim i l'expressió de la majoria de ciutadans".

Programa

Dijous 9 de juliol

- 21.45 h. Acte d'inici de Festa Major. Lloc: Parc Municipal Macary i Viader.
- 22.00 h. Havaneres amb Son de l'Havana. Enguany no es farà el tradicional rom cremat en aplicació de les mesures anti-Covid. Lloc: Parc Municipal Macary i Viader.

Divendres 10 de juliol. Diada de Sant Cristòfol

- 11.00 h. Missa de Sant Cristòfol. Lloc: Església Parroquial de Sant Cristòfol.
- 12.00 h. Benedicció de cotxes. Lloc: davant de l'Església Parroquial de Sant Cristòfol.
- 16.00 h. Tarda especial de videojocs. Activitat per a nois i noies a partir de 13 anys. Inclourà un torneig. Lloc: Casal de Joves. Organitza: Social Lovers.
- 20.00 h. Benedicció de cotxes. Lloc: davant de l'Església de Santa Bàrbara (barri de Salipota).
- 22.00 h. Concert a càrrec de la JazzBand de les Escoles Municipals de Música de Súria i de Navàs, juntament amb Guillermo Calliero (trompeta) i Federico Mazanti (piano). Una vetllada estiuenca on el Jazz serà el gran protagonista. Lloc: Parc Municipal Macary i Viader.
- 24.00 h. Concert amb el grup Apache. Des del 1979 ambaixadors del millor pop rock de la història. Lloc: plaça de Sant Joan.

Dissabte 11 de juliol

- 18.00 h. Inici del Concurs de Pesca 12 Hores. Lloc: riu Cardener, en el tram del passeig del Riu. Organitza: Agrupació de Pescadors Esportius.
- 19.00 h. Espectacle infantil a càrrec de la companyia De Parranda. Lloc: Parc Municipal Macary i Viader.
- 20.00 h. Píndoles de Microteatre al Poble Vell. Dins de la programació d'Art en Cicle. Lloc: concentració a la plaça Major i representacions a diferents espais del nucli antic. Venda d'entrades: a l'establiment Milar Reguant Agut i per internet al web www.fomentculturalsuria.cat (12 euros). El mateix dia, a la plaça Major del Poble Vell (15 euros). Espectacle inclòs en l'abonament Arc en Cicle 2020.
- 22.00 h. Autocinema. Lloc: Rieral del Tordell.
- 22.30 h. Concert de Festa Major amb La Salseta del Poble Sec. Lloc: plaça de Sant Joan.
- 2.00 h. Autocinema. Sessió golfa. Lloc: Rieral del Tordell.

Diumenge 12 de juliol

- 6.00 h. Final del Concurs de Pesca 12 Hores. Lloc: riu Cardener, en el tram del passeig del Riu. Organitza: Agrupació de Pescadors Esportius.
- 8.00 h. Lliurament de premis del Concurs de Pesca 12 Hores. Lloc: Passeig del Riu. Organitza: Agrupació de Pescadors Esportius.
- 8.00 h. Matinades pels carrers de la vila. Organitza: Geganters i Grallers del Poble Vell.
- 10.00 h. Galejada pels carrers de la vila. A càrrec dels Trabucaires del Tro Gros.
- 12.00 h. Missa Solemne de Festa Major. Lloc: Església Parroquial de Sant Cristòfol.
- 13.00 h. Vermut musical. Sense venda prèvia de tiquets. Pagament de la consumició a taulell (5 euros). Lloc: Parc Municipal Macary i Viader.
- 22.00 h. Concert de Festa Major amb la Banda de Música de Cardona. Lloc: plaça de Sant Joan.

Dilluns 13 de juliol

- 8.00 h. Caminada popular. Recorregut de 9 km per l'entorn de Fusteret, Cererols, Guixeres, Joncarets i el Parc Municipal Macary i Viader. Les persones participants hauran de portar el seu propi got reciclable des de casa. Avituallament de líquids a mig camí i record per a les persones participants. Lloc de sortida: plaça de Sant Joan. Organitza: Centre Excursionista.
- 11.00 h. Missa en sufragi pels difunts. En el decurs de la celebració s'anomenaran les persones que han mort a la vila durant el darrer any. Lloc: Església Parroquial de Sant Cristòfol.
- 13.00 h. Vermut musical. Sense venda prèvia de tiquets. Consumició lliure i pagament als bars que cadascú triï. Lloc: illa de vianants del centre de la vila.
- 19.00 h. Espectacle infantil a càrrec d'Oli Clown. Una proposta molt original que combina el clown amb la música. Lloc: Parc Municipal Macary i Viader.
- 21.30 h. Concert de sardanes a càrrec de la Cobla Vila d'Olesa. Lloc: plaça de Sant Joan.
- 23.00 h. Castell de Focs. A càrrec de Pirotècnia Igual de Barcelona. Disparat des de l'esplanada entre el carrer Tarragona i el barri Santa Maria, per augmentar la visibilitat des de més domicilis.

Actes complementaris

Del 29 de juny al 10 de juliol

- Camí de Santòfol. No hi haurà Santòfol infantil.

Dissabte 4 de juliol

- 22.00 h. Asier Olabarrieta Big Band en concert. Un gran conjunt d'estètica jazzística que interpretarà la música d'Asier Olabarrieta, bateria navarrès resident a Barcelona, que amb les seves composicions aconseguí el premi extraordinari del Conservatori del Liceu. Lloc: plaça de Sant Joan. Col·labora: Art en Cicle.

Dijous 16 de juliol

- 22.00 h. Passeig literari per Súria. En commemoració dels 70 anys de la inauguració de la Biblioteca Pública de Súria (1950-2020). Recorregut amb lectures de textos vinculats al paisatge urbà i sentimental del centre de la vila. Concentració i sortida: tram inferior de l'avinguda de l'Ajuntament.

Dissabte 18 de juliol

- 22.00 h. Cinema a la fresca. Lloc: plaça de Sant Joan. Organitza: Trucs de l'Agrupament Escolta i Guia Joan Ros.

Divendres 3, 10, 17, 24 i 31 de juliol

- Reobertura de les instal·lacions i serveis del Casal de Joves. Divendres d'Espai Jove: obre el Casal i els exteriors amb activitats com Frikijocs, tornejos, punt de trobada... Lloc: Parc Municipal Macary i Viader. Més informació: Instagram del Casal de Joves.
- Killer Súria 2020: L'assassí de la pastanaga. Joc de rol. Més informació: Instagram del Casal de Joves.
Arxivat a