Veïns de Sant Vicenç de Castellet es concentren per posar fi a les ocupacions «delinqüencials»

Denuncien ser víctimes de robatoris, amenaces i agressions

Gruix de veïns davant de l'últim pis ocupat
Gruix de veïns davant de l'últim pis ocupat | Pere Fontanals
Redacció
03 de juliol del 2020
Actualitzat a les 22:19h
Més de 200 veïns de Sant Vicenç de Castellet s'han concentrat, aquest vespre, per mostrar el seu malestar per la inseguretat que pateixen i exigir que es posi fi a les reiterades ocupacions, de caràcter delinqüencial, que s'estan produint al municipi. Els veïns, que s'han constituït en una plataforma, asseguren que la situació ha arribat a un punt que és "insostenible".

Denuncien ser víctimes de robatoris, amenaces i agressions i que no poden "viure tranquils". Aquest mateix divendres, l'alcaldessa, Adriana Delgado, ha reconegut el "sentiment d'impotència" i ha exigit més competències i canvis legislatius per poder fer front a la situació.


La concentració ha tingut lloc al carrer Bisbe Perelló, davant de l'últim pis que ha estat ocupat aquest mateix divendres de matinada "després de dues setmanes intentant-ho" Els veïns s'han concentrat amb cassoles, estris metàl·lics i xiulets i cridaven consignes contra la ocupació. Alguns veïns han volgut destacar que a la convocatòria no hi ha assistit cap polític.

El govern municipal ja va reiterar fa un mes i mig que calia la implicació de totes les administracions i cossos de seguretat per fer front a les ocupacions delinqüencials i incidències relacionades, que es van veure agreujades coincidint amb el confinament. Passat el confinament la situació ha continuat segons es queixen els veïns.

Malgrat el malestar evident, la concentració ha transcorregut sense incidents i la presència policial, de Mossos i Policia Local, ha resultat discreta.