L'alcalde i tres veïns de Collsuspina, agredits per uns espanyolistes que arrencaven l'estelada de l'Ajuntament

A un el van fer caure a terra i li van clavar puntades de peu i a un altre li van fer un trau a la cella quan volia protegir l'agredit

Ajuntament de Collsuspina, a la plaça Major
Ajuntament de Collsuspina, a la plaça Major | AjClls
03 de juliol del 2020
Actualitzat el 05 de juliol a les 17:13h
Tres espanyolistes van agredir dijous a la nit l'alcalde de Collsuspina (Moianès), Oriol Batlló, i tres veïns del poble, després que els sorprenguessin traient l'estelada que penja de la façana de l'ajuntament, segons han explicat testimonis dels fets a NacióManresa. El batlle i dos dels agredits han presentat la corresponent denúncia a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Moià. El tercer veí, per ara, no ha denunciat formalment els fets.

L'agressió va tenir lloc sobre la mitjanit, quan tres individus van baixar del cotxe i, armats amb un pal de pinça, van anar cap a la façana de l'ajuntament amb la voluntat d'arrencar l'estelada que hi ha penjada. L'alcalde i un dels agredits es trobaven conversant a la plaça Major després d'haver assistit a un acte a Moià i en veure-ho van recriminar l'acció. Tant Batlló com l'home que l'acompanyava van rebre una forta empenta. Alguns veïns, que havien sentit el xivarri, van sortir. 

En un moment donat, els tres individus van fer caure a terra un dels veïns que havia baixat i van començar a clavar-li puntades de peu, mentre que un altre veí del poble va rebre un cop a la cella, que li va provocar un trau quan va intentar ficar-s'hi per entremig per evitar l'agressió. Els altres veïns van avisar els Mossos d'Esquadra, però quan els agents van arribar, els agressors ja havien marxat en cotxe de la plaça Major.

Dos dels agredits van requerir assistència facultativa. El del trau a la cella al CAP de Moià, i el que que va rebre les puntades de peu, que va patir traus i contusions al cap i a una orella, i una lesió del tendó de l'espatlla, va ser atès primer al CAP i posteriorment al Consorci Hospitalari de Vic.
 

Bandera espanyola enganxada a l'Ajuntament de Castellcir. Foto: Brigada Terrassa


L'Associación Unión de Brigadas s'ha atribuït l'acció a les xarxes socials i també ha acusat l'alcalde Batlló i diversos veïns del poble d'haver-los agredit, tot i que diuen que no fan públics els vídeos que tenen perquè els ho ha desaconsellat els advocats. També s'han atribuït l'enganxada d'una bandera espanyola a l'Ajuntament de Castellcir la mateixa nit.

Aquesta és la tercera vegada que algú arrencava l'estelada de l'Ajuntament, segons han explicat al diari veïns de Collsuspina, però les dues primeres vegades no van ser vistos per ningú.

Aquest dissabte, a les 12h del migdia, s'ha convocat una concentració a la plaça Major del poble per rebutjar la múltiple agressió.