Feminismes

El SIAD organitza un curs en línia d'introducció als feminismes d'arreu

Hi ha programades quatre sessions que es faran a través de la plataforma Jitsi

per Redacció, 2 de juliol de 2020 a les 20:32 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de juliol de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) Montserrat Roig organitza, a partir del pròxim 13 de juliol, un curs en línia d'introducció als feminismes d'arreu i als seus debats contemporanis. La missió principal del curs és donar a conèixer diferents maneres de viure els feminismes, així com abordar els diferents debats i problemàtiques de les dones d'arreu del món, amb l'objectiu d'obrir els horitzons propis per apropar-se a les situacions locals amb una nova mirada, més rica i interseccional.

El curs dona resposta a la línia estratègica 6 del II Pla d'igualtat de gènere de l'Ajuntament de Manresa: ‘Reconeixement, lideratge i participació de les dones: Treballar per una democràcia equitativa i participativa, promovent la governança i la participació de les dones en tots els nivells i àmbits de la vida pública, i oferint formació en gènere i feminismes per entitats ciutadanes i les membres del Consell Municipal de la Dona'. 


El curs es destina principalment a les integrants del Consell Municipal de la Dona de Manresa. En cinc sessions es preténdonar una base de coneixement sobre els feminismes d'arreu del món —com a moviments socials, teòrics i polítics— per tal de posar en comú i fer emergir un debat sobre la mateixa vivència dels feminismes i sobre les possibles línies d'acció a seguir per part del Consell. També s'hi admetran membres d'entitats o associacions de dones i persones a títol individual. És totalment gratuït i seguirà el programa  següent:

- 13 de juliol: Feminismes occidentals.

- 27 de juliol: Feminismes d'altres latituds.
- 14 setembre: La crisi dels treballs de cures: el treball invisible i les cadenes globals de cures.
- 28 setembre: El feminisme i el moviment LGBTIQ+.

Sessió 5a (data a concretar i possibilitat de fer-la presencialment): Fòrum obert.

Les sessions es faran a través de la plataforma Jitsi a les 18 h i duraran una hora. Les facilitarà Mariona Zamora Juan, de la cooperativa L'Esberla, antropòloga social  especialitzada en teoria política feminista i polítiques d'igualtat amb perspectiva de gènere i feminista.

Per a més informació i inscripcions, contacteu amb el SIAD, al telèfon 93 875 23 10 o bé entreu a www.manresa.cat/dona

El curs està organitzat pel SIAD i l'Ajuntament de Manresa, amb la col·laboració del Pacto de Estado contra la Violencia de Género, l'Institut Català de les Dones i la Diputació de Barcelona.

 

Arxivat a:
Societat, feminisme, Siad
Participació