Sanitat

Mecenatge d'Althaia contra el dany cerebral adquirit i les malalties neurodegeneratives

Entre els objectius de la campanya hi ha una investigació sobre l'ictus i millorar l'atenció dels pacients

per Redacció, 2 de juliol de 2020 a les 20:19 |
Impulsors de la nova campanya de mecenatge d'Althaia | Althaia
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de juliol de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Fundació Althaia de Manresa ha engegat un nou projecte de mecenatge per desenvolupar programes d'atenció integral adreçats als pacients amb dany cerebral adquirit i malalties neurodegeneratives. L'objectiu, expliquen en un comunicat, és aconseguir recursos per poder investigar i, alhora, posar en marxa nous programes per oferir una millor atenció als pacients que pateixen aquestes patologies.

El dany cerebral pot tenir causes molt diverses com seria el traumatisme cranioencefàlic, l'ictus, el tumor cerebral, l'encefalitis. Entre les malalties neurodegeneratives hi ha l'esclerosi lateral amiotròfica (ELA) o altres formes d'esclerosi múltiple.


La nova línia de mecenatge, expliquen des d'Althaia, va néixer arran de l'aportació econòmica a títol individual d'una pacient que va patir un ictus isquèmic i que va ser atesa per l'equip mèdic de la institució. En agraïment, va decidir fer una aportació econòmica amb la petició expressa que es destinés a la investigació sobre l'ictus. També va aprofitar la celebració del seu 50è aniversari de casament per demanar als seus familiars que, en comptes de regals, fessin el mateix.

Les aportacions pel nou programa de mecenatge d'Althaia es poden fer a través de la web de la fundació. El nou programa se suma a altres que tenen oberts en aquest moment, com són l'adreçat a les necessitats generades fruit de la pandèmia de la covid-19, per millorar l'atenció infantojuvenil i l'atenció oncològica.


Primera investigació dins del projecte de mecenatge

En el marc d'aquest nou programa de mecenatge, expliquen des d'Althaia, en breu s'iniciarà el que serà el primer projecte d'investigació i recerca que es realitzarà gràcies a les aportacions solidàries. Sota el títol 'L'ictus agut; rehabilitació neuropsicològica i acompanyament familiar', té com a objectiu valorar la recuperació funcional dels pacients amb ictus després d'un programa estructurat de rehabilitació neuropsicològica en fases primerenques i, a la vegada, implantar un programa psicoeducatiu als familiars.

 

Participació