Gent fent Poble acusa el nou govern de Sant Fruitós de «trinxar» els ajuts per la covid-19

La formació mostra la seva "preocupació" per com l'equip d'Àdria Mazcuñán tracta els assumptes relacionats amb la recuperació econòmica i social

Joan Carles Batanés i els altres cinc regidors de Gent fent Poble
Joan Carles Batanés i els altres cinc regidors de Gent fent Poble | Pere Fontanals
Redacció
02 de juliol del 2020
Actualitzat a les 19:58h
El ple de maig de l'Ajuntament de Sant Fruitós va aprovar per unanimitat una comissió amb un calendari establert on es fixava el 1 de juliol al vespre com a data per celebrar la tercera reunió. Aquesta comissió, participada pels quatre grups polítics municipals i per membres d'associacions i ens econòmics i socials, no ha estat convocada i, per tant, el govern municipal "trenca un mecanisme de transparència i participació", segons ha denunciat Gent fent Poble.

Gent fent Poble considera "molt greu" que el nou govern faci una nota indicant que no es pot convocar la comissió perquè no hi ha encara nou cartipàs, "quan resulta que aquesta setmana s'han dut a terme una junta de govern i tres comissions informatives que no es podrien fer sense cartipàs".

Gent fent Poble també mostra la seva preocupació pel fet que el govern municipal hagi aturat la línia 5 d'ajuts per la covid-19, que posava a l'abast dels ciutadans uns descomptes de 10 euros per fer àpats als bars i restaurants del municipi i de 15 euros per fer pernoctacions en hotels i pisos turístics, "el què suposa fer perdre una injecció directa de 160.000 euros i la pèrdua de mig milió d'euros en moviments econòmics durant el juliol i l'agost". 

Gent fent Poble també denuncia que el nou govern d'ERC, PSC i JXSF no ha respost la seva petició de portar a terme un acte públic de record i comiat a les víctimes de la covid-19 i als seus familiars. "Els problemes generats pel coronavirus han de ser afrontats i solucionats ara i qualsevol dilació en el temps juga en contra dels ciutadans, per això, demanem a l'alcaldessa Àdria Mazcuñan que rectifiqui d'immediat i apliqui les mesures esperades i previstes" sota el seu anterior govern.