Denuncien una agressió feixista a un menor de 14 anys al Pont Nou de Manresa

L'agressor va mostrar-li una esvàstica tatuada, el va bufetejar i li va furtar la samarreta antifeixista que duia posada

Imatge d'arxiu del Pont Nou de Manresa on van passar els fets
Imatge d'arxiu del Pont Nou de Manresa on van passar els fets | Aina Font Torra
02 de juliol del 2020
Actualitzat a les 16:41h
Un menor de 14 anys ha presentat aquest dimecres al vespre una denúncia a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Manresa després d'haver estat amenaçat i bufetejat per un home d'uns 45 anys al Pont Nou, al Congost de Manresa, segons han confirmat fons policials a NacióManresa. Els Mossos van fer que el noi anés a buscar un informe mèdic a l'hospital Sant Joan de Déu i posteriorment van redactar la denúncia.

Segons consta a la denúncia i ha explicat el noi a NacióManresa, sobre 3/4 de 7 de la tarda, mentre caminava pel Pont Nou de Manresa, un home que li venia de cara es va començar a referir a la seva samarreta d'acció antifeixista dient-li que li "agradava molt". Després de repetir-ho un parell de vegades i tenint el menor aturat, li va clavar una bufetada i va ensenyar-li una esvàstica que té tatuada a l'espatlla. Al trobar-se en un pont, el menor no va tenir cap oportunitat per escapar-se.

Finalment, l'home, força conegut a la ciutat per haver participat en convocatòries contra manifestacions feministes, antiracistes i independentistes, va exigir-li al noi que es tragués la samarreta i li donés, cosa que el menor va fer.

L'agressor, que vestia una samarreta amb la Creu de Borgonya, anava acompanyat de la seva parella, tot i que, segons el noi, ella no va participar en l'acció.