mineria

L'Ajuntament de Súria estudiarà la creació d'un museu de la mineria al municipi

En una primera fase, se n'habilitarien uns espais municipals que progressivament s'anirien desenvolupant

per Redacció, 1 de juliol de 2020 a les 20:41 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 de juliol de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Súria ha posat en marxa una comissió per impulsar la creació d'un museu de la mineria a Súria per posar de manifest la importància que aquest sector ha tingut i té per a la vila. En una primera fase, se n'habilitarien uns espais municipals que progressivament s'anirien desenvolupant.

L'anunci va ser realitzat pel regidor de Medi Ambient i Promoció Econòmica, Pere Requena, en el darrer ple municipal ordinari, que va tenir lloc el dijous 25 de juny.


Aquesta comissió, liderada per l'estudiós surienc Albert Fàbrega, està integrada inicialment per l'alcaldia i les àrees municipals de Cultura, Turisme, Promoció Econòmica i Joventut.

L'objectiu és obrir aquesta comissió a la ciutadania, a l'actual empresa de la mina de Súria, a la plantilla i al comitè d'empresa per tal que puguin participar en el desenvolupament del museu de la mineria que Súria es mereix.


Tot i que la creació d'un museu de la mineria a Súria ha estat una idea plantejada des de fa molt temps des de diferents sectors de la vila, fins ara no s'havia fet un pas efectiu per fer-lo realitat.

 

Participació