Estiu

Sant Salvador de Guardiola obre, finalment, les piscines

L'Ajuntament ha aprofitat recursos de personal propis per reduir la despesa

per Redacció , 1 de juliol de 2020 a les 20:38 |
Piscines de Sant Salvador de Guardiola | AjSSG
Aquest dimecres 1 de juliol, ha donat inici la temporada d'estiu a Sant Salvador de Guardiola amb l'obertura de la piscina municipal durant els mesos de juliol i agost. 

Aquest any, degut a la crisi i la incertesa generades per la Covid-19, des de l'Ajuntament es va plantejar molt seriament l'obertura de la piscina, a causa del gran cost econòmic que això suposava. El pressupost d'obertura de la instal·lació rondava els 30.000 euros, sense tenir en compte les inversions realitzades per a la seva posada a punt, com poden ser el manteniment de la gespa, la neteja dels vasos d'aigua o les avaries i substitucions de les bombes d'aigua. A aquesta previsió econòmica s'hi havia d'afegir la poca previsió d'ingressos, degut al limitat aforament que podíem permetre a la instal·lació.


Així doncs, l'Ajuntament es trobava amb un dèficit molt elevat, d'aproximadament 28.000 euros, que s'havien d'assumir des del consistori i deixar de destinar a altres assumptes i inversions importants com podrien ésser ajudes destinades a persones afectades per la crisi actual o altres sobrevinguts que encara poden estar per venir.

Davant d'aquest escenari i amb la previsió de números, es va debatre amb la resta de grups municipals i   va semblar que la línia que s'havia de seguir, tot i el perjudici que podia suposar a algunes famílies, era la impossibilitat econòmica de l'obertura de la piscina.


No obstant, s'ha fet un esforç econòmic i de personal per buscar una solució, ja que es volia oferir el servei de piscina municipal a aquells veïns i veïnes que ho necessitessin. Per poder-ho fer, s'han reduït moltes de les despeses, assumint la brigada municipal una gran part de la tasca de feina de manteniment i neteja de l'equipament, així com del control d'accés. Això ha implicat una disminució important dels costos, havent d'assumir directament només el servei de socorrisme, les analítiques obligatòries i algun altre sobrevingut, però augmentant durant els mesos d'estiu les tasques a realitzar pels treballadors i treballadores de l'equip de brigada, els quals faran un esforç extra per poder oferir el millor servei possible als nostres veïns i veïnes. 

Per poder fer efectiva l'obertura amb les reduccions que hem comentat, s'han reduït els dies de servei, tancant els dilluns i dimarts, per ésser els de menys afluència, i l'horari d'accés, tancant al migdia 1 hora per realitzar les tasques de neteja i desinfecció corresponents. Així doncs, l'horari d'obertura de la piscina municipal serà de de dimecres a diumenge, ambdós inclosos de 11 a 14:30 i de 15:30 a 19 hores. 

Pel que fa a l'accés, la venda d'abonaments ja es va iniciar el passat 29 de juny per a les persones empadronades al de Sant Salvador de Guardiola o aquells menors que acreditin estar matriculats CEIP Montserrat. A partir d'avui, es posaran a la venda la resta d'abonaments a les oficines de l'Ajuntament en horari d'atenció al públic (de 9 a 13:30 hores). Indicar que es vendran entrades diàries individuals directament a la piscina municipal, concretament al bar de la instal·lació.

Hi haurà servei de bar durant l'obertura de la instal·lació, mantenint-se obert durant els 60 minuts del migdia que es realitzarà el tancament de les piscines i la zona de platja per procedir a la neteja i desinfecció corresponent. 

 

Participació