Sant Salvador de Guardiola obre, finalment, les piscines

L'Ajuntament ha aprofitat recursos de personal propis per reduir la despesa

Piscines de Sant Salvador de Guardiola
Piscines de Sant Salvador de Guardiola | AjSSG
Redacció
01 de juliol del 2020
Actualitzat a les 20:40h
Aquest dimecres 1 de juliol, ha donat inici la temporada d'estiu a Sant Salvador de Guardiola amb l'obertura de la piscina municipal durant els mesos de juliol i agost. 

Aquest any, degut a la crisi i la incertesa generades per la Covid-19, des de l'Ajuntament es va plantejar molt seriament l'obertura de la piscina, a causa del gran cost econòmic que això suposava. El pressupost d'obertura de la instal·lació rondava els 30.000 euros, sense tenir en compte les inversions realitzades per a la seva posada a punt, com poden ser el manteniment de la gespa, la neteja dels vasos d'aigua o les avaries i substitucions de les bombes d'aigua. A aquesta previsió econòmica s'hi havia d'afegir la poca previsió d'ingressos, degut al limitat aforament que podíem permetre a la instal·lació.

Així doncs, l'Ajuntament es trobava amb un dèficit molt elevat, d'aproximadament 28.000 euros, que s'havien d'assumir des del consistori i deixar de destinar a altres assumptes i inversions importants com podrien ésser ajudes destinades a persones afectades per la crisi actual o altres sobrevinguts que encara poden estar per venir.

Davant d'aquest escenari i amb la previsió de números, es va debatre amb la resta de grups municipals i   va semblar que la línia que s'havia de seguir, tot i el perjudici que podia suposar a algunes famílies, era la impossibilitat econòmica de l'obertura de la piscina.

No obstant, s'ha fet un esforç econòmic i de personal per buscar una solució, ja que es volia oferir el servei de piscina municipal a aquells veïns i veïnes que ho necessitessin. Per poder-ho fer, s'han reduït moltes de les despeses, assumint la brigada municipal una gran part de la tasca de feina de manteniment i neteja de l'equipament, així com del control d'accés. Això ha implicat una disminució important dels costos, havent d'assumir directament només el servei de socorrisme, les analítiques obligatòries i algun altre sobrevingut, però augmentant durant els mesos d'estiu les tasques a realitzar pels treballadors i treballadores de l'equip de brigada, els quals faran un esforç extra per poder oferir el millor servei possible als nostres veïns i veïnes. 

Per poder fer efectiva l'obertura amb les reduccions que hem comentat, s'han reduït els dies de servei, tancant els dilluns i dimarts, per ésser els de menys afluència, i l'horari d'accés, tancant al migdia 1 hora per realitzar les tasques de neteja i desinfecció corresponents. Així doncs, l'horari d'obertura de la piscina municipal serà de de dimecres a diumenge, ambdós inclosos de 11 a 14:30 i de 15:30 a 19 hores. 

Pel que fa a l'accés, la venda d'abonaments ja es va iniciar el passat 29 de juny per a les persones empadronades al de Sant Salvador de Guardiola o aquells menors que acreditin estar matriculats CEIP Montserrat. A partir d'avui, es posaran a la venda la resta d'abonaments a les oficines de l'Ajuntament en horari d'atenció al públic (de 9 a 13:30 hores). Indicar que es vendran entrades diàries individuals directament a la piscina municipal, concretament al bar de la instal·lació.

Hi haurà servei de bar durant l'obertura de la instal·lació, mantenint-se obert durant els 60 minuts del migdia que es realitzarà el tancament de les piscines i la zona de platja per procedir a la neteja i desinfecció corresponent.