Compromís amb Sant Joan proposa un Pacte Local contra la segregació escolar

La formació també reclama l'obertura d'una Oficina Municipal d'Escolarització

Una aula d'una escola
Una aula d'una escola | Europa Press
NacióDigital
30 de juny del 2020
Actualitzat a les 23:33h
Compromís per Sant Joan ha presentat una moció que es debatrà al ple de l'Ajuntament del mes de juliol per a la gestió de la segregació escolar al municipi arran de l'estudi de la Fundació Jaume Bofill que situa la població bagenca entre els municipis on l'índex de segregació és molt alt tant en centres de primària com de secundària.

Com informava NacióManresa, la fundació va elaborar un informe sobre la segregació escolar en municipis de més de 10.000 habitants on assenyalava que tant Manresa com Sant Joan de Vilatorrada tenien índexs per sobre de 0,30 en primària i per sobre de 0,20 en secundària pel que fa a segregació escolar. A banda, el mateix estudi assenyalava que Sant Joan de Vilatorrada havia empitjorat els seus índexs en els darrers cinc anys.

Las moció de Compromís per Sant Joan proposa la creació d'una Comissió d'Estudi per a la situació de la segregació escolar a Sant Joan de Vilatorrada per tal d'analitzar i millorar la situació d'aquesta problemàtica al municipi.

També busca l'impuls d'un Pacte Local contra la segregació escolar a partir de l'elaboració prèvia d'un estudi sobre la situació de la segregació escolar al municipi amb la participació d'experts sobre la matèria que determini quines són les causes d'aquesta problemàtica municipi i prevegi actuacions concretes per combatre-la.

Finalment, la proposició de Compromís per Sant Joan reclama al Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya l'obertura d'una Oficina Municipal d'Escolarització a Sant Joan de Vilatorrada com a instrument per a centralitzar les preinscripcions i matrícula viva, per poder orientar les famílies i combatre la segregació escolar.