Un CDR del Pont s'enfronta a 3 anys de presó per defensar la investidura de Puigdemont el 2018

La Generalitat, per la seva banda, demana 2 anys de presó per a ell i els altres sis independentistes que seran jutjats per l'Audiència Provincial

Manifestants a les portes del Parc de la Ciutadella el 30 de gener de 2018
Manifestants a les portes del Parc de la Ciutadella el 30 de gener de 2018 | Adrià Costa
29 de juny del 2020
Actualitzat a les 16:21h
La Fiscalia i la Generalitat de Catalunya demanen 3 i 2 anys de presó respectivament per al CDR del Pont de Vilomara Abel Aguilar i sis independentistes més de tot el país per uns suposats delictes de desordres públics i atemptat a l'autoritat en base als informes i atestats que els Mossos d'Esquadra van aixecar el 30 de gener de 2018 en la investidura fallida de Carles Puigdemont com a president de la Generalitat després que s'exiliés mesos abans. El cas encara no té data de judici a l'Audiència Provincial.

Aquell dia, milers de persones es van concentrar al Parc de la Ciutadella per defensar la sessió del Parlament en que s'havia especulat amb la investidura de Carles Puigdemont com a president de la Generalitat, tot i que tres mesos abans s'havia exiliat a Bèlgica.

Finalment, i després d'un ampli dispositiu policial, Carles Puigdemont no va comparèixer davant la possibilitat que fos detingut i Roger Torrent va acabar anul·lant el ple.

Tot i així, els concentrats, que seguien amb incertesa l'evolució dels fets, van accedir al Parc de la Ciutadella per protegir el Parlament i, si fos necessari, el President, desbordant el dispositiu policial de Mossos i Guàrdia Urbana que va respondre l'acció dels independentistes amb càrregues i identificacions aleatòries.

Mesos després, set de les persones que varen ser identificades van ser detingudes als seus domicilis, una de les quals és el veí del Pont de Vilomara, Abel Aguilar.

Ara, en unes demandes a les que ha tingut accés NacióManresa, la Generalitat demana 2 anys de presó per als set activistes, per desordres i atemptat a l'autoritat, i Fiscalia en demana 3 pels mateixos supòsits.

Alerta Solidària, que ha avançat les demandes de Fiscalia i Generalitat, valora com a "especialment greu" la posició de la Generalitat, acusant-la de "fer seguidisme de la Fiscalia" i d'insistir "en la seva política de criminalització i persecució de la protesta generalitzada per part de l’Estat".

Abel Aguilar ja ha pagat 700 euros a mode de fiança per les lesions lleus patides pels agents dels Mossos d'Esquadra.