Detinguts tres joves que havien robat la cadena d'or a una àvia d'una estrebada a Manresa

Els fets van passar a la Muralla de Sant Francesc amb el carrer molt transitat

Muralla de Sant Francesc de Manresa
Muralla de Sant Francesc de Manresa | GSV
Redacció
29 de juny del 2020
Actualitzat a les 14:27h
Agents dels Mossos d’Esquadra van detenir dijous passat tres homes, de 18 i 20 anys i veïns de Manresa com a presumptes autors d'un delicte de robatori amb violència i intimidació.

El mateix dijous la tarda es va produir un robatori violent a la Muralla de Sant Francesc. A 1/4 de 8 del vespre una parella d'avis estava passejant quan, de cop i volta, la dona va notar que la tocaven a l'esquena i, en girar-se, va patir una forta estrebada d'un jove que li arrencava la cadena d'or del coll.

Tot i la rapidesa dels fets la víctima va poder veure l'autor i a dos joves més, que per facilitar la fugida, van empènyer-la a ella i al seu marit contra la paret del carrer. Els tres joves van fugir en direcció a la plaça Porxada.

Aquest robatori es va produir tot i ser una zona molt concorreguda i amb nombrosos testimonis que van atendre la parella en un primer moment mentre alertaven al 112 i facilitaven la descripció dels tres nois.

Un cop alertada la policia, va resultar que, tot just després dels fets i abans de rebre l'alerta, una patrulla de mossos de paisà havia vist els tres joves, coneguts policialment, prop del lloc i coincidien plenament amb els que descrivien les víctimes. Això va permetre agilitzar la recerca dels presumptes autors del robatori.

Poc després una patrulla podia detenir al carrer Bruc el presumpte autor material de l'estrebada, un jove de 18 anys, que va quedar detingut. La recerca va continuar fins que a les 9 del vespre es van detenir al carrer Sobrerroca els altres dos joves que haurien participat en l'assalt.

Els detinguts, tots tres amb nombrosos antecedents, van passar divendres a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Manresa.