Aquest dissabte se celebrarà el ple extraordinari d'elecció de Marc Aloy com a nou alcalde de Manresa

El teatre Kursaal de Manresa acollirà la sessió extraordinària d'elecció de nou alcalde, a les 12 del migdia

Valentí Junyent i Marc Aloy.
Valentí Junyent i Marc Aloy. | Martí Urgell
Redacció
26 de juny del 2020
Actualitzat a les 18:06h
El teatre Kursaal de Manresa acollirà la sessió extraordinària d'elecció de nou alcalde, aquest dissabte. Marc Aloy rebrà la vara d'alcalde, en substitució de Valentí Junyent, que es va acomiadar en el ple d'aquest dimarts. A l'acte hi seran presents el president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent; i el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, entre altres autoritats.

El ple d'elecció d'investidura del nou alcalde començarà a les 12 del migdia i tindrà lloc al teatre Kursaal .En compliment del pacte subscrit entre els dos grups que formen govern, ERC i JxM, Marc Aloy Guàrdia (ERC) agafarà la vara d'alcalde, que ostentarà fins al 2023, en substitució de Valentí Junyent Torras (JxM), qui ha ocupat el càrrec des del 2011 i durant el primer any de mandat. Junyent va renunciar a l'alcaldia dijous passat, dia 18, i es va acomiadar definitivament en el ple extraordinari d'aquest dimarts, al Saló de Sessions.

El necessari compliment de les mesures de seguretat, distanciament i higiene decretades amb motiu de la pandèmia de la covid-19 fa que l'aforament al Saló de Sessions de l'Ajuntament de Manresa quedi molt reduït. Per aquest motiu, el ple extraordinari tindrà lloc a la Sala Gran del teatre Kursaal, que permetrà un aforament similar al que hi hauria hagut al Saló de Sessions i la Sala de Columnes i un desenvolupament més còmode de la sessió. A hores d'ara ja no es poden reservar localitats i la previsió d'assistència és d'unes 260 persones. Se seguiran totes les mesures de seguretat i distanciament entre els regidors i regidores i el públic. L'aforament del Kursaal s'ha reduït per poder garantir la distància de seguretat entre totes les persones assistents.

La sessió es podrà seguir a través de la pàgina web municipal, com és habitual en tots els plens, a través d'aquest enllaç.

Han confirmat l'assistència al ple extraordinari el president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent; el vicepresident del govern de la Generalitat, Pere Aragonès; la consellera de Justícia, Ester Capella; i la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà. També hi seran presents senadors, diputats, alcaldes de diverses poblacions del país i altres autoritats.

La sessió s'iniciarà amb la constitució de la mesa d'edat, i continuarà amb la intervenció dels representants dels grups municipals. Posteriorment es farà la votació de l'alcalde, mitjançant papereta secreta. A continuació es farà l'escrutini de la votació i la proclamació de l'alcalde, que haurà d'acceptar el càrrec i prendre possessió. Tot seguit, el president de la Mesa lliurarà al nou batlle la insígnia de solapa, la medalla corporativa i la vara d'alcalde. Ell mateix clourà la sessió adreçant-se als representants de la corporació i el públic assistent en el seu primer discurs com a alcalde.