La Policia Local de Manresa deté dos homes en un dia per incomplir ordres d'allunyament

Els fets van tenir lloc aquest dijous

La Policia Local de Manresa deté dos homes en un dia per incomplir ordres d'allunyament
La Policia Local de Manresa deté dos homes en un dia per incomplir ordres d'allunyament | AjM
NacióManresa
26 de juny del 2020
Actualitzat a les 15:25h
Agents de la Policia Local de Manresa van detenir, aquest dijous 25 de juny, dos homes a qui van imputar-los un delicte de trencament de resolució judicial per no respectar les ordres de no apropament que la justícia els havia imposat.

La primera detenció es va produir al migdia, al Carrer Era del Firmat, quan la sala del 092 va rebre diverses trucades informant que en un domicili se sentien crits i amenaces adreçades a una dona. Amb aquesta informació, una patrulla d'agents es va presentar al domicili en qüestió i van presenciar com l'home cridava i amenaçava la dona perquè havia avisat la policia. Acte seguit, va intentar amagar-se al lavabo. Finalment, i després de comprovar que l'individu -veí de Manresa de 46 anys- tenia una ordre d'allunyament vigent, van procedir a detenir-lo. 

El segon arrest va produir-se de matinada, a quarts de tres, quan els agents van rebre diverses trucades informant que al carrer Canonge Montanyà hi havia un home discutint de forma violenta amb una dona, i que aquesta estava molt espantada i plorava. 

Un cop la patrulla va arribar al lloc dels fets, va trobar-se una noia jove, de 18 anys, que els va explicar que la seva exparella, de qui tenia una ordre d'allunyament, se li havia acostat i l'havia escridassat. Tot i que en aquells moments l'home ja havia marxat, la víctima va demanar als agents que l'acompanyessin a casa perquè tenia por de tornar-se'l a trobar. Va ser durant el trajecte que un dels testimonis que havia trucat per alertar de l'escena, va tornar a trucar per informar que havia tornat a veure l'agressor a l'entorn del carrer Canonge Montanyà. 

Davant d'aquesta advertència, diverses patrulles van acudir a la zona en qüestió i van aconseguir identificar l'home, un veí de Manresa de 20 anys, i detenir-lo per un delicte de trencament de resolució judicial.