La CGT defineix els accidents mortals a la mina com a «terrorisme patronal i institucional»

Els anarcosindicalistes amenacen amb prendre "el camí de la lluita i de l'acció directa"

Redacció
25 de juny del 2020
Actualitzat a les 21:20h
La Federació Local de la CGT Manresa ha emès un comunicat on lamenta "profundament" el nou accident mortal a la mina de Vilafruns i es mostra "indignada" per la pèrdua "tot i haver denunciat públicament que les condicions de seguretat en aquesta mina no eren les adequades".

La CGT Manresa considera que l'empresa subcontractada Montajes Rus "és culpable" d'aquests accidents, com també ho és "la vaca sagrada del Govern de la Generalitat, ICL Iberia", empresa "que explota el terreny, contamina, i es riu de tot un territori que deixarà enverinat per sempre, perquè tot i haver estat multada i condemnada segueix fent el que li dóna la gana amb el beneplàcit del govern català i central".

La CGT denuncia aquest que "un altre company ha pagat amb la vida per treballar a meitat de preu per a una empresa subcontractada que obté benefici a força d'arriscar i a vegades de perdre vides humanes". Els anarcosindicalistes consideren aquesta manera de treballar com de "terrorisme patronal i institucional". Per això, si no s'actua, amenacen amb prendre "el camí de la lluita i de l'acció directa com a mecanisme d'autodefensa".