Mor un altre treballador de Montajes Rus en un accident a la mina de Vilafruns

La víctima és Ángel Mielgo, de 55 anys i veí de Puig-Reig

Un senyal de prohibit el pas i, al fons, agents de la policia i personal d'ICL a les mines de Vilafruns, a Balsareny
Un senyal de prohibit el pas i, al fons, agents de la policia i personal d'ICL a les mines de Vilafruns, a Balsareny | Estefania Escolà
NacióManresa
25 de juny del 2020
Actualitzat el 26 de juny a les 10:16h
Ángel Mielgo, un home de 55 anys i veí de Puig-Reig (el Berguedà) ha mort aquest dijous al matí en un accident laboral a la mina d'Iberpotash de Vilafruns, a Balsareny. Segons informa Mossos d'Esquadra, els fets han passat pels volts de les 11.35 del matí quan al treballador li ha caigut una pedra al damunt mentre treballava a l'interior de la mina. Tot i la ràpida actuació dels serveis d'emergències, no ha estat possible salvar-li la vida. 

L'accident ha tingut lloc a la mateixa mina on fa tres setmanes Pau Camp, un treballador de 45 anys de Manresa, hi va perdre la vida. Fins al lloc s'hi han traslladat diverses patrulles de Mossos, Bombers i del SEM. Els Mossos han posat els fets en coneixement del jutjat de Manresa i del Departament de Treball.

De la seva banda, fonts d'Iberpotash han confirmat que l'accident s'hauria produït a la cinta transportadora de la mina. Tot apunta que la cinta s'hauria despenjat i, un cop els treballadors l'han arreglada, l'han tornat a penjar i seria en aquest moment que s'ha tornat a despenjar. Això ha provocat un despreniment que ha causat la mort del treballador.

El 4 de juny moria pel despreniment d'una roca a la mina de Vilafruns un treballador de Mantajes Rus. Un mes abans, a la mateixa mina i de la mateixa empresa subcontractada, un altre treballador resultava ferit greu, també, després de caure-li una roca a sobre.

Tot plegat tenint en compte que l'anterior víctima mortal a les mines del Bages, també havia estat a Vilafruns i també pertanyia a la plantilla de Montajes Rus. El 26 de novembre de 2015 moria a la mina de Vilafruns el navassenc de 26 anys Sergi Font, després de quedar atrapat per la caiguda d'un llis de parament en l'esfondrament d'una galeria minera. Font, treballador de Montajes Rus, es trobava amb tres treballadors més que van resultar il·lesos, tot i que un d'ells va haver de ser medicalitzat pel SEM a causa d'un atac de pànic.

El comitè d'empresa d'ICL Sallent, que just aquest dijous al matí havia arribat a un acord amb l'empresa per desconvocar la vaga del 30 de juny, s'ha fet enrere després d'aquest nou accident mortal i mantenen la convocatòria d'aturada a Sallent.