La Intersindical-CSC reclama a la Generalitat que precinti les mines de Súria i Balsareny

Arran dels dos accidents laborals mortals en tres setmanes

Mina de Vilafruns, a Balsareny
Mina de Vilafruns, a Balsareny | CIC
Redacció
25 de juny del 2020
Actualitzat a les 17:42h
La Intersindical-CSC, que té representació al comitè d'empresa de Montajes Rus a les mines del Bages, reclama a la Generalitat que actuï i, a través de la direcció general d'Energia, Seguretat Industrial i Seguretat Minera del Departament d'Empresa i Ocupació, tanqui com a mesura cautelar les instal·lacions fins que no es pacti i executin mesures que evitin nous sinistres.

Aquesta demanda del sindicat independentista arriba després que aquest dijous hagi mort un altre treballador a la mina de Vilafruns, el segon en tres setmanes que mor en accident laboral. Aquest fet, segons la Intersindical-CSC, evidencia que les morts "són responsabilitat de Montajes Rus i d'ICL, per la flagrant manca de garanties de seguretat laboral en el jaciment".

El sindicat, després de la primera mort, va convocar una vaga indefinida precisament per exigir un pla de seguretat laboral a l'empresa. L'aturada, que havia de començar el 17 de juny, es va ajornar fins al dia 30, davant la promesa de la direcció de Montajes Rus d'iniciar immediatament una negociació per acordar i implementar aquestes imprescindibles iniciatives i amb acord de l'assemblea de treballadores i treballadors. Des de llavors, però, "l'empresa ha incomplert la seva paraula i ha hagut de constatar per la via més cruel que les reivindicacions sindicals eren i són una necessitat imperiosa".

Davant d'això, la Intersindical-CSC ha convocat una nova assemblea de treballadores i treballadors aquest mateix dijous a la tarda, per acordar amb el conjunt de la plantilla "les vies per aconseguir forçar l'empresa a moure fitxa". Tot i això, el sindicat reclama igualment a la Generalitat que, com en el primer mort, n'investigui les causes "per constatar la responsabilitat evident de la manca de seguretat per part de Montajes Rus i ICL", i que la conselleria d'Àngels Chacón actuï d'immediat i que, atenent al risc greu i imminent que comporta el manteniment de la producció a les mines de Súria i Balsareny, en paralitzi l'activitat fins que aquesta es pugui fer en condicions de seguretat.
Arxivat a