El PSC i Fem acusen Marc Aloy de convertir la seva investidura com a alcalde en un «acte partidista»

Consideren que el ple on prendrà la batllia es podria celebrar a la sala de plens en comptes del Kursaal

PSC i Fem volen que el ple d'investidura se celebri al saló de sessions de l'Ajuntament
PSC i Fem volen que el ple d'investidura se celebri al saló de sessions de l'Ajuntament | Pere Fontanals
Redacció
25 de juny del 2020
Actualitzat a les 21:03h
Els grups municipals del PSC i de Fem Manresa han emès dos comunicats criticant el que consideren com un "acte partidista" en la investidura, dissabte al matí, de Marc Aloy de nou alcalde de la ciutat en substitució de Valentí Junyent.

El PSC ha dirigit una carta al propi Aloy, que també ha passat pel registre de l'Ajuntament, en que li demana que rectifiqui i que porti el ple al saló de sessions de l'Ajuntament "on ja es va celebrar l'últim ple, igualment solemne, després de l'estat d'alarma per la Covid-19". La carta, signada per Felip González, exposa que com més temps passa més tenen la sensació que "no heu promogut el canvi d'ubicació a la recerca d'un aforament mínim sinó més aviat per poder celebrar la seva presa de possessió davant d'un bon nombre de militants i simpatitzants polítics".

Així, consideren que la convocatòria "se'ls ha anat de les mans" i, com a grup municipal a l'oposició, han valorat finalment que, en aquestes circumstàncies, "no és lògic" que participin del que "sospitem que acabarà sent un aquelarre partidista amb nosaltres de mers espectadors dalt d'un escenari teatral i no allà on toca de veres; és a dir a la Sala més noble de la Casa Consistorial". Per això, i perquè la presidència de la mesa d'edat pertocaria al regidor socialista Joaquim Garcia, han fet arribar la carta a l'Ajuntament.

Per la seva part, Fem Manresa valora la convocatòria al Kursaal com un "acte electoralista" i que, en tot cas, hauria de limitar-se l'aforament del teatre a la capacitat habitual de la sala de plens. Per als anticapitalistes, la presència de diversos càrrecs públics d'ERC (Roger Torrent, Pere Aragonès, Ester Capella i Teresa Jordà) indica "la voluntat de donar un protagonisme electoral i partidista que s'escapa del que hauria de ser un acte institucional.

La candidatura ha anunciat que no participarà en la rebuda de les autoritats, "totes elles d'ERC", però sí que prendrà part en el ple.