Accident mina

Mor un altre treballador de Montajes Rus en un accident a la mina de Vilafruns

L'accident ha tingut lloc aquest matí de dijous, vint-i-un dies després del malaurat episodi que va acabar amb la vida de Pau Camp

per NacióManresa, Balsareny | 25 de juny de 2020 a les 12:44 |
Un senyal de prohibit el pas i, al fons, agents de la policia i personal d'ICL a les mines de Vilafruns, a Balsareny | Estefania Escolà
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de juny de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Vint-i-un dies després de l'accident mortal de Pau Camp a la mina que ICL té a Vilafruns (Balsareny), la mateixa mina ha viscut una nova tragèdia en format d'accident laboral: la d'un treballador de 54 anys. Al mateix lloc i també subcontractat per la mateixa empresa, Montajes Rus. L'accident s'ha produït a la cinta transportadora i els sanitaris no han pogut reanimar-lo.

El 4 de juny moria pel despreniment d'una roca a la mina de Vilafruns un treballador de Mantajes Rus. Un mes abans, a la mateixa mina i de la mateixa empresa subcontractada, un altre treballador resultava ferit greu, també, després de caure-li una roca a sobre.


Tot plegat tenint en compte que l'anterior víctima mortal a les mines del Bages, també havia estat a Vilafruns i també pertanyia a la plantilla de Montajes Rus. El 26 de novembre de 2015 moria a la mina de Vilafruns el navassenc de 26 anys Sergi Font, després de quedar atrapat per la caiguda d'un llis de parament en l'esfondrament d'una galeria minera. Font, treballador de Montajes Rus, es trobava amb tres treballadors més que van resultar il·lesos, tot i que un d'ells va haver de ser medicalitzat pel SEM a causa d'un atac de pànic.

El comitè d'empresa d'ICL Sallent, que just aquest dijous al matí havia arribat a un acord amb l'empresa per desconvocar la vaga del 30 de juny, s'ha fet enrere després d'aquest nou accident mortal i mantenen la convocatòria d'aturada a Sallent.

 

 

Participació