Els cinemes Bages Centre tornaran a obrir les portes divendres després de tres mesos i mig d'aturada

L'equipament habilitarà vuit de les dotze sales de les quals disposa i només permetrà que cadascuna d'elles s'ompli al 50% en cada sessió

Els cinemes Bages Centre tornaran a obrir les portes aquest divendres
Els cinemes Bages Centre tornaran a obrir les portes aquest divendres | AjM
25 de juny del 2020
Els cinemes Bages Centre de Manresa ja ho tenen tot a punt per reprendre la seva activitat després d'estar gairebé tres mesos i mig sense obrir portes. Concretament, va ser el divendres 13 de març que l'equipament va fer públic que tancaria fins que la situació sobrevinguda per la Covid-19 s'estabilitzés. Aquest divendres, dia 26 de juny, el multisales tornarà a entrar en funcionament, tot i que no amb la mateixa intensitat d'abans de la crisi.

I és que, igual que passarà amb la resta de sales de cinema del país, la cartellera manresana no oferirà tantes estrenes ni tantes sessions. En aquest sentit, l'equipament de la capital del Bages tampoc habilitarà totes les sales de projeccions: de les dotze de què disposa només n'utilitzarà vuit. I en totes elles només hi podrà haver un aforament màxim del 50% en cada passi.

Pel que fa a les mesures de seguretat, des del Bages Centre expliquen que es deixarà una butaca buida entre espectadors o grups d'espectadors. Això vol dir, doncs, que si una parella (o una colla d'amics) vol anar a veure un film, podrà seure sense separació però haurà de deixar buides les butaques de cada costat per mantenir les distàncies amb la resta de gent que també assisteixi a la projecció. Així mateix, l'ús de mascareta serà obligatori tant quan s'entri a la sala com quan se'n surti. També es disposarà de gel hidroalcohòlic a l'entrada de cada sala i a les taquilles de venda d'entrades.

Quins films hi haurà, en cartellera?

Tal com ja va explicar Camilo Tarrazón, president del Gremi d'Exhibidors de Catalunya, les estrenes cinematogràfiques més llamineres no arribaran fins d'aquí unes setmanes. De fet, la primera estrena internacional serà Tenet i es començarà a projectar el 19 de juliol. Cinc dies més tard arribarà Mulan, de Disney, que s'hauria d'haver estrenat al març, i a partir de l'agost començaran a projectar-se les primeres pel·lícules catalanes i espanyoles.

En aquest sentit, els films que inauguraran la reobertura dels multicinemes Bages Centre seran onze. De cadascun d'ells se n'oferiran, com a màxim, tres sessions diàries, amb l'objectiu de tenir temps, entre passi i passi, de desinfectar la sala a fons.

Aquests onze films que es podran veure a Manresa a partir d'aquest divendres, 26 de juny, seran la mítica Cinema paradiso (amb només una sessió a les 21:30); l'australiana Ride like a girl (amb sessions a les 17:40, a les 20:10 i a les 22:40); la cinta de ciència ficció japonesa Human Lost (amb projeccions a les 18:00 i a les 21:00); el drama espanyol Invisibles (amb sessions a les 19:30 i a les 22:00); la coproducció La cinta de Álex (que es podrà veure a les 20:00 i a les 22:30); el film de terror La posesión de Mary (amb projeccions a les 17:30, a les 20:00 i a les 22:30); la comèdia americana Personal Assistant (amb projeccions a les 17:00, a les 19:40 i a les 22:10), i la cinta de ficció indonèdia Valentine. Venganza oscura (que es passarà a les 16:40, a les 19:10 i a les 22:20).

Pel que fa al públic infantil, hi ha programada la divertida història d'aventures Los Goonies (amb una sessió a les 17:20); l'animació de Pixar Onward (que es passarà a les 16:15 i a les 18:40), i la versió cinematogràfica del videojoc de Sega Sonic (amb una sessió a les 16:50).

Les entrades per a cada pel·lícula tenen un preu general de 4,50 euros i es poden comprar per internet, a través d'aquest enllaç, o presencialment, a les taquilles que es troben a l'entrada de l'equipament.