Els Pallapupas tornen a omplir de rialles l'hospital Sant Joan de Déu

L'hospital manresà és un dels primers que els reincorpora després de l'estat d'alarma

Els Pallapupas a l'hospital Sant Joan de Déu
Els Pallapupas a l'hospital Sant Joan de Déu | Pallapupas
Redacció
25 de juny del 2020
Actualitzat a les 10:07h
Després d'un llarg període de confinament, en el que es van aturar les intervencions als centres i la seva tasca va migrar a les xarxes socials, amb vídeos i directes, els Pallapupas retornen poc a poc als hospitals. Aquesta setmana és el torn de l'hospital Sant Joan de Déu de Manresa. 

Han estat varies setmanes sense trepitjar aquest hospital. Ara, els Pallapupas el tornen a omplir de riure. Es reincorporen amb l'activitat i horaris habituals: dos matins a la setmana, que fan coincidir amb les programacions de quiròfan. Treballen com sempre han fet, colze amb colze amb el personal sanitari i adaptant els seus protocols d'intervenció a la nova normativa de seguretat. 

Els Pallapupas han estat els primers pallassos d'hospital de tot l'estat en tornar als centres. Això ha estat possible gràcies a una estreta col·laboració amb el personal sanitari i al reconeixement que aquests donen a la tasca de l'entitat. Els Pallapupas no només milloren la salut emocional dels pacients sinó que els aporten un anhelat parèntesi a setmanes de tensió extrema i esgotament. 

"Els Pallapupas seguim convençuts que ara, riure és més necessari que mai i creiem que aquesta pandèmia ens ha de servir per fer un veritable canvi cultural, on el riure i l'humor siguin un element imprescindible dins del sistema sanitari", comenta Angie Rosales, directora i fundadora de Pallapupas. 

L'hospital Sant Joan de Déu de Manresa és uns dels primers centres on els Pallapupas es reincorporen. Abans ho han fet a l'Hospital de Terrassa, al Sant Joan de Déu de Barcelona i a l'ICO d'Hospitalet. També estan presents a l'Hospital de Sant Pau i l'Hospital del Mar, amb intervencions en espais comuns com a homenatge al personal sanitari.