Navarcles fa cas omís al Suprem i penja les banderes LGTBI+ a la façana de l'ajuntament

El consistori durà a terme, al llarg d'aquesta setmana, un seguit d'accions per celebrar i commemorar el Dia Internacional de l'Orgull LGTBI+

Navarcles fa cas omís al Suprem i penja les banderes LGTBI+ a la façana de l'ajuntament
Navarcles fa cas omís al Suprem i penja les banderes LGTBI+ a la façana de l'ajuntament | AjN
NacióManresa
23 de juny del 2020
Actualitzat a les 11:28h
El de Navarcles és un dels ajuntaments catalans que no s'ha quedat de braços plegats després de la decisió del Tribunal Suprem de prohibir penjar banderes no oficials als edificis públics, entre les quals s'hi troben l'estelada o la bandera LGBTI. En aquest sentit, i com a acció de rebuig, el consistori va decidir, aquest passat dilluns, col·locar les banderes multicolor i transgènere a la façana de l'ajuntament, coincidint amb la celebració, el proper 28 de juny, del Dia Internacional de l'Orgull LGTBI+. 

És la primera vegada que l'edifici consistorial navarclí compta amb una bandera transgènere al seu balcó. L'objectiu és, segons expliquen des de l'Ajuntament, "donar més suport al col·lectiu i homenatjar-lo". De fet, i a banda d'aquesta acció simbòlica, des de l'equip de govern han preparat un seguit de propostes encarades a "visibilitzar i apoderar les lesbianes, gais, transgèneres, intersexuals i queer que dia a dia fan una gran tasca dintre les associacions i organitzacions però que són invisibilitzades darrere les sigles LGTBI+", expliquen.

La celebració del Dia Internacional de l'Orgull LGTBI+ a Navarcles té l'objectiu de "conscienciar i mostrar a la població que som un municipi amb tolerància zero cap a la discriminació i que treballarem dia a dia per avançar en la igualtat de drets d'aquest col·lectiu", manifesten des del consistori.

Tot i que el pla d'actes de commemoració de l'Orgull LGTBI+ s'ha hagut d'adaptar a la situació actual d'excepcionalitat causada per la COVID-19, l'Ajuntament navarclí impulsarà altres accions, com la presentació d'un cartell contra la discriminació cap a aquest col·lectiu; el repintament dels passos de vianants i del banc del Passeig Cervantes amb els colors de l'arc de Sant Martí, o l'execució d'una acció sorpresa que tindrà com a protagonista la façana de l'Auditori Agustí Soler i Mas.