Trens i estacions de la Renfe acumulen 9 robatoris amb violència al Bages en el que portem de 2020

El 2019 en el mateix període i sense pandèmia només se'n portaven 2

Estació de la Renfe a Manresa
Estació de la Renfe a Manresa | Estefania Escolà
22 de juny del 2020
Actualitzat el 24 de juny a la 13:27h
El tram del Bages de la línia de tren R4 de la Renfe, des de Castellbell i el Vilar fins a Manresa porta 9 denúncies per robatoris amb violència en el que portem de 2020. En el mateix període de 2019 només s'havien presentat 2 denúncies per aquest mateix tipus de delicte. Cal tenir en compte, a més a més, que durant aquest 2020 l'activitat al transport públic s'ha reduït considerablement durant el confinament pel coronavirus, i encara hores d'ara, el nivell d'usuaris és més baix que un any enrere.

Aquestes xifres no inclouen furts o robatoris en que no hi hagi contacte físic entre delinqüent i víctima, sempre inclouen resistència de la víctima respecte de l'agressor. Segons premsa dels Mossos d'Esquadra, els robatoris amb violència s'acostumen a fer sobre telèfons mòbils o sobre joies que requereixen d'agressivitat per ser sostretes.

En aquest mateix període, i mitjançant un dispositiu especial de la policia catalana que s'ha desenvolupar fins fa pocs dies, i en que hi han participat efectius d'ASMET -Àrea de Seguretat en el Transport Metropolità-, per a la zona metropolitana i agents de les ABP de Terrassa i Bages, es van practicar 2 detencions sota aquest tipus delictiu