El Cremallera de Montserrat i el Funicular de Sant Joan reprendran el servei dimecres

Aquesta temporada es podrà visitar el nou mirador de Sant Joan – Geoparc, situat a l'estació superior del propi funicular

Cremallera de Montserrat
Cremallera de Montserrat | Adrià Costa
Redacció
22 de juny del 2020
Actualitzat a les 10:22h
El Cremallera de Montserrat i el Funicular de Sant Joan tornaran a donar servei a partir d'aquest dimecres, 24 de juny, oferint als visitants l'oportunitat d'accedir a un dels llocs més emblemàtics de Catalunya amb mitjans de transport sostenibles i amb increïbles vistes al Parc Natural de la Muntanya de Montserrat.

El Cremallera té tres estacions, que connecten Monistrol de Montserrat amb el recinte del Santuari. Gràcies als vidres panoràmics, durant el recorregut es pot gaudir d'espectaculars vistes de la muntanya i la vall. Els bitllets s'adquireixen a les taquilles de l'estació de Monistrol – Vila (on hi ha un aparcament gratuït per les persones usuàries del tren cremallera) i el bitllet combinat Tren des de Barcelona + Cremallera es pot comprar a l'estació d'FGC de Plaça Espanya, a Barcelona.

Els horaris del servei del Tren Cremallera estan adaptats i la freqüència de sortida serà cada 30 minuts, excepte els caps de setmana de 10 h a 13 h, que tindrà una freqüència de 20 minuts. Podeu consultar tots els horaris a www.cremallerademontserrat.cat.

Des del Funicular de Sant Joan es poden veure unes de les millors panoràmiques de Catalunya amb unes imponents vistes a la vall del riu Llobregat, territori Geoparc, així com el Santuari de Montserrat a vista d'ocell des del quasi1.000 metres d'altitud de l'estació superior. També és un punt de partida immillorable per a fer excursions dins del Parc Natural de la Muntanya de Montserrat com la de Sant Jeroni, punt culminant del massís, o la miranda de Sant Joan i l'ermita de Santa Magdalena, entre d'altres.

Novetats

Com a novetat per a aquesta temporada d'estiu, destaca el nou mirador de Sant Joan – Geoparc. Situat a l'estació superior del propi funicular, permet una perfecta observació de la muntanya. A més, comptarà a partir del mes de juliol amb un espai expositiu renovat: el Centre d'Interpretació del Geoparc de la Catalunya Central i del Parc Natural de la Muntanya de Montserrat. Aquest espai mostrarà la història de la característica muntanya de Montserrat, així com les seves condicions climàtiques, la fauna i la flora.

També es podrà visitar de manera gratuïta l'exposició del cremallera situada a l'edifici de l'antiga estació de Monistrol - Vila, recurs ideal per aquells que vulguin descobrir la seva història a través de documents gràfics i objectes de l'antiga línia d'aquest mitjà de transport.

Mesures de protecció

El Cremallera i Funiculars de Montserrat obren amb totes les mesures que marquen les autoritats sanitàries perquè els visitants gaudeixin del trajecte i l'estada amb totes les garanties. Per aquest motiu, les persones usuàries disposaran de tota la informació necessària als plafons informatius, on es detallaran els protocols a seguir en cada cas, com l'ús obligatori de mascareta per a clients i persones treballadores en espais tancats així com a les instal·lacions o espais on no es puguin garantir els dos metres de distància. També s'informarà per megafonia.

Les zones de pagament i atenció al client estaran equipades amb pantalla/mampara protectora i hi haurà dispensadors de gel hidroalcohòlic per a usuaris i persones treballadores en punts senyalitzats.