Un grup de veïns alliberen un solar de la Sareb per fer-ne un hort popular

L'espai es troba entre els barris del Poble Nou i la plaça Catalunya de Manresa

Grup de veïns endreçant el solar aquest diumenge al matí
Grup de veïns endreçant el solar aquest diumenge al matí | Cedida
Redacció
21 de juny del 2020
Actualitzat a les 14:45h
Un grup de veïns dels barris del Poble Nou i plaça Catalunya de Manresa han anunciat aquest diumenge l'alliberament d'un solar de la Sareb, a la cantonada del passatge de Cecchini amb carrer del Pare Torra. Els veïns reivindiquen l'espai per fer-ne ús comunitari sota el nom d'Hort Popular La Corretjola, espai (agro)social.

L'objectiu de la iniciativa éss la creació d'un hort comunitari al centre de la ciutat on poder impulsar la producció d'aliments basada en l'autogestió, l'horitzontalitat, l'agroecologia i el suport mutu. Alhora, també busca ser un espai de trobada intergeneracional, on la mainada pugui jugar i aprendre tenint contacte directe amb la terra.

Davant d'una societat en crisi climàtica on el monopoli de l'alimentació "es troba en mans d'empreses que destrueixen la biodiversitat, exploten els recursos naturals i fan un ús desmesurat dels residus fòssils", els veïns reivindiquen la necessitat d'alternatives que posin la vida al centre "on necessitats bàsiques com el menjar o l'habitatge no siguin un privilegi".

Els veïns reivindiquen la recuperació d'un espai en desús "destinat a l'especulació immobiliària, per cultivar-hi noves realitats". Aquest mateix diumenge a les 7 de la tarda hi portaran a terme la primera assemblea oberta.