La Catalunya Central acumula 15 defuncions i 249 nous casos de Covid-19 durant el mes de juny

Aquestes dades contrasten amb les xifres hospitalàries, on només s'han registrat 2 morts en el que portem de mes

Hospital Sant Joan de Déu de Manresa
Hospital Sant Joan de Déu de Manresa | Pere Fontanals
20 de juny del 2020
Actualitzat a la 13:53h
Malgrat que ni els hospitals del Bages ni d'Osona no han registrat cap defunció durant els primers 19 dies del mes de juny, i el d'Igualada i de Berga en sumen 1 cadascun d'ells, el total de defuncions per coronavirus a la Regió Sanitària Central d'aquest mes és de 15, comptant les que reporten les funeràries. Tampoc al Solsonès ni al Moianès no ss'han registrat defuncions hospitalàries per la Covid-19.

Les defuncions a les comarques centrals són de persones que s'havien infectat setmanes abans, però les dades de nous contagis durant el mes de juny, sense arribar a ser nous brots, no són, ni molt menys, menors. Durant aquest mes es porten 249 nous contagis detectats a les sis comarques, Bages, Osona, Anoia, Berguedà, Solsonès i Moianès, segons les dades diàries de CatSalut.

La immensa majoria d'aquests casos, però, són assimptomàtics o amb símptomes lleus que no requereixen ingrés hospitalari, i han crescut perquè el hospitals i els Centres d'Atenció Primària han implementat mecanismes de control sobre casos sospitosos i nous ingressos hospitalaris. El control és més exhaustiu, però les xifres demostren que la malaltia continua essent present entre individus de la població.