Web de l'exposició «I la mort va caure del cel. 80 anys dels bombardeigs franquistes a Manresa»

Memoria.cat, el portal de webs de l'Associació Memòria i Història de Manresa, actualment ja acull més de 60 webs, que anem recordant dia a dia en la tasca de recuperació de la memòria històrica

Exposició «I la mort va caure del cel. 80 anys dels bombardeigs franquistes a Manresa»
Exposició «I la mort va caure del cel. 80 anys dels bombardeigs franquistes a Manresa» | Memòria.cat
Redacció
20 de juny del 2020
Actualitzat el 21 de juny a les 9:44h
Memoria.cat, el portal de webs de l'Associació Memòria i Història de Manresa, actualment ja acull més de 60 webs, amb milers de documents i fotografies i centenars de vídeos de testimonis orals sobre la República, la Guerra Civil, el franquisme i la transició a Manresa. També conté alguns documents significatius de la història de Catalunya.

En aquesta ocasió proposem consultar la web que ofereix els continguts de l'exposició I la mort va caure del cel. 80 anys dels bombardeigs franquistes a Manresa, produïda per l'Associació Memòria i Història de Manresa i l'Ajuntament de Manresa, en col·laboració amb L'Arada Creativitat Social, i que es va fer l'any passat al refugi antiaeri del Grup Escolar Renaixença.

Al web hi trobem el guió, els materials de difusió, els objectes exposats, tots els plafons, fotografies dels diversos espais de les galeries, el llibre de visites i cròniques dels actes d'inauguració, de cloenda i de l'exposició en general. 

Cal destacar l'apartat dedicat als tres àudios que es podien sentir en diferents espais de l'exposició: Converses en un refugi, Crides de la Junta de Defensa Passiva i 35 veus diferents en record de les 35 víctimes mortals. També un vídeo amb testimonis i familiars de les víctimes dels bombardeigs de Manresa.

Es fa referència a les activitats paral·leles que es van dur a terme a l'entorn de la mostra i, en especial, a la creació de l'espectacle multidisciplinari Refugiar-se, creat a mida, amb música, dansa, poesia i arts visuals.

Finalment, al web hi trobem l'opuscle Bombes franquistes sobre Manresa i un material didàctic per treballar l'exposició als instituts de secundària.

Fitxa:

- Web: www.memoria.cat/ilamortvacauredelcel/
- Comisariat de l'exposició: Joaquim Aloy, Pep Castilla, Pep Corral, Conxita Parcerisas i Teresa Torra, de l'Associació Memòria i Història de Manresa.
- Continguts del web:  Associació Memòria i Història de Manresa
- Publicació: novembre del 2019