Acció Sindical del Bages dona el tret de sortida a la lluita per les condicions laborals als supermercats

Aquest divendres es va concentrar a les portes del Caprabo del passeig Pere III i va iniciar una recollida de signatures

Acció Sindical del Bages recollint signatures per a la millora de les condicions de les treballadores de supermercats
Acció Sindical del Bages recollint signatures per a la millora de les condicions de les treballadores de supermercats | ASB
Redacció
20 de juny del 2020
Actualitzat a les 10:51h
Una vintena de membres d'Acció Sindical del Bages es van aplegar divendres a la concentració de suport i agraïment als treballadors del sector dels supermercats convocada pel mateix sindicat a les portes del Caprabo del passeig Pere III de Manresa. Amb aquesta concentració buscaven "reconèixer la imprescindible feina que caixeres, reposadores i tot el personal que fa funcionar els supermercats realitzen habitualment i especialment l'esforç extra d'aquests mesos de confinament, on han posat en risc la seva salut i la de les seves persones més properes".

Amb aquesta concentració, el sindicat va donar el tret de sortida a una campanya per aconseguir millores laborals per al sector. Després d'un petit parlament, els sindicalistes van començar una recollida de signatures al mateix passeig i entre els treballadors del Caprabo de suport a cinc demandes concretes de millora de les condicions laborals als supermercats. Aquestes són: l'establiment d'un salari mínim de 1.300 euros mensuals, el dret a tenir dos dies de descans setmanals consecutius, el cobrament d'una prima compensatòria per la feina i els riscos correguts durant la pandèmia, l'eliminació del període de prova abusiu de 6 mesos i el compliment indiscriminat de tots els protocols sanitaris i de seguretat.

Amb aquesta iniciativa "anirem a visitar tots i cada un dels supermercats de la comarca, alguns dels quals ja hi tenim afiliació treballant-hi, per buscar suports i coordinar una trobada de treballadores del sector en les properes setmanes", asseguren des d'Acció Sindical Bages. A més, remarquen que "les feines en aquest sector han estat tradicionalment menyspreades per tractar-se de treball poc qualificat, però ara s'ha demostrat que aquestes professions són tan imprescindibles socialment com les del sector sanitari. Ara ens toca, també, posar-hi unes condicions laborals a l'altura".