Manresa reobre progressivament a partir de dilluns els 62 parcs infantils de la ciutat i les fonts públiques

L'Ajuntament demana la corresponsabilitat de la ciutadania per prevenir possibles contagis

Parc infantil de la plaça Espanya
Parc infantil de la plaça Espanya | AjM
Redacció
19 de juny del 2020
Actualitzat a les 19:28h
Coincidint amb l'estrena de l'etapa de la represa, l'Ajuntament de Manresa ha decidit reobrir, a partir del proper dilluns, 22 de juny, els 62 parcs infantils repartits pels barris de la ciutat. La reobertura s'anirà fent gradualment, un cop les brigades municipals hagin comprovat que les zones de joc estan en bon estat per al seu ús. La intenció és que la totalitat de parcs quedin oberts al llarg de la setmana vinent.

Després de tres mesos precintats, els parcs recuperaran l'activitat i els infants en podran començar a gaudir de nou. Tot i així, l'Ajuntament de Manresa fa una crida a la responsabilitat i recorda que les persones adultes acompanyants són les encarregades de vetllar pel compliment de les mesures de seguretat. Per aquest motiu, a tots els parcs s'hi col·locaran cartells amb recomanacions d'ús, que seran les següents:

- Eviteu aglomeracions a la zona de jocs
- Mantingueu la distància de seguretat de dos metres
- Assegureu que els infants es renten les mans amb aigua i sabó, o bé gel hidroalcohòlic, abans d'entrar i en sortir del parc
- Cal que els infants a partir de 6 anys i els adults acompanyants utilitzin mascareta
- Sigueu solidaris i responsables, si hi ha infants que esperen el seu torn, compartiu els espais i els elements de joc
- Els adults acompanyants es fan responsables que els infants respectin les mesures de seguretat

D'altra banda, a partir de la setmana vinent també reobriran la totalitat de les fonts públiques de Manresa. Amb motiu de la crisi i pel fet que podien ser font de contagi, la majoria es van deixar fora d'ús, i només n'havien quedat obertes set, distribuïdes per la ciutat.