Més de 4.400 alumnes s'han quedat sense els projectes que ofereix el Servei Educatiu del Kursaal

La irrupció de la Covid-19 va propiciar la suspensió dels cinc projectes educatius que ja estaven al final dels assajos

Cantània 2019
Cantània 2019 | Ade Brossa
Redacció
19 de juny del 2020
Actualitzat a les 16:08h
El Servei Educatiu del Teatre Kursaal de Manresa també ha patit aquest curs els efectes del Coronavirus. Els 4.401 alumnes de 130 escoles que estaven inscrits a algun dels cinc projectes que ofereix el Kursaal a alumnes a partir de P2 i fins a 4art d'ESO de Manresa i la Catalunya Central (Rexics, CantaXics a les Escola, Cantània, Fem Òpera! i Fem Dansa!) no van poder continuar els assajos, que es fan dins del marc de les escoles, ni tampoc van poder representar l'espectacle final a la sala gran del Kursaal, com és habitual entre els mesos d'abril i maig. 

Tot i això, els projectes tenien avançat el procés de producció. Formadors i mestres havien assistit a les classes de preparació dels projectes i els alumnes ja estaven a la recta final dels assajos i, fins i tot, els participants al Fem Dansa! i del Fem Òpera! ja havien tingut un primer contacte a l'escenari del teatre per preparar l'espectacle previst per aquest curs.

De cara al curs vinent, la idea del Servei Educatiu del Kursaal és poder oferir tots cinc projectes, però la decisió no es prendrà fins al setembre i segons les directrius que marquin les autoritats competents pel que fa a les escoles i els projectes extraescolars.

El Servei educatiu del Kursaal

Cal recordar que el Kursaal, com a equipament públic, ofereix a les escoles de la Catalunya Central projectes educatius que permeten als infants i joves treballar el seu esperit més creatiu, el treball en equip i el creixement personal a través de la cultura. Aquests projectes són: Rexics: adreçat a nens i nenes d'Educació infantil 2 anys, Cantaxics a les escoles: adreçat a alumnes de Cicle inicial de Primària, Cantània: adreçat a alumnes de Cicle Mitjà i Superior de Primària, Fem Òpera!: adreçat a alumnes de 1r i 2n d'ESO i Tots Dansen!: adreçat a alumnes de 3r i 4t d'ESO.

Més de 25.000 alumnes han gaudit els darrers 10 anys del Servei Educatiu del Kursaal, pertanyents a més de 80 escoles diferents. Any rere any augmenten les inscripcions als diferents projectes per parts de les escoles.