Ciutadans avisa que recorrerà la presència de l'estelada a la façana de l'Ajuntament de Manresa

Ho ha dit el seu portaveu, Andrés Rojo, durant el debat d'una moció contra la sentència del Suprem que prohibeix l'exhibició de banderes no oficials a les institucions

Llaç groc i estelada a la façana de l'Ajuntament de Manresa
Llaç groc i estelada a la façana de l'Ajuntament de Manresa | Pere Fontanals
19 de juny del 2020
Actualitzat a les 12:58h
Andrés Rojo, portaveu del grup de Ciutadans a l'Ajuntament de Manresa, ha avisat al ple que "no presentarem recurs quan l'Ajuntament posi la bandera LGTBI a la façana, però sí que ho farem amb l'estelada" que llueix a l'Ajuntament de forma permanent al costat del llaç groc per la llibertat dels preo polítics. Abans, però, presentaran un moció al ple en aquest sentit.

Rojo ha llançat aquest advertiment durant el debat d'una moció que ha presentat Fem Manresa contra la sentència del Tribunal Suprem que prohibeix la presència de banderes i símbols no oficials a les façanes de les institucions. Tot i així, el grup espanyolista ss'ha abstingut en la votació.

El regidor anticapitalista Jordi Trapé ha explicat que la moció presentada és "d'autodefensa". "Quan un Estat ha de recórrer sistemàticament a la llei per frenar les ànsies d'una part del seu territori, és que té un problema", ha afirmat. "L'Estat s'imposa i domina les minories amb totes les eines que té al seu abast", ha continuat.

Ciutadans, a banda de l'advertiment, ha assenyalat que el seu partit es caracteritza pel "respecte a les sentències, fins i tot quan no ens agraden". En aquest sentit, ha afirmat que "mentre l'estelada és un símbol que exclou part de la població, la bandera LGTBI, no ho fa", i que per això s'abstindran.

El socialista Felip González, per la seva part, ha volgut posar la sentència del Tribunal Suprem en context. "La sentència arriba després d'un conflicte a les Canàries en la típica rivalitat entre Tenerife i Gran Canària", ha exposat, "no tot el que passa a Espanya gira a l'entorn dels independentistes". I, fent referència a la sentència, no està convençut que sigui aplicable en el cas de Manresa: "la sentència parla de banderes hissades en un pal, com si fossin oficials, i aquest no és el cas de Manresa".

En tot cas, González ha volgut aclarir que el PSC no impugnarà l'estelada de la façana de l'Ajuntament: "no ens agrada, però és un decisió del ple de 20 vots sobre 25, i nosaltres abans de res som demòcrates".

Finalment, la moció ha prosperat amb els vots d'ERC, Junts i Fem, i les abstencions de PSC i Cs.